Ruski bogataš napušta Vardar na kraju sezone

Ruski biznismen Sergej Samsonenko objavio je da po završetku sezone više neće finansirati makedonski fudbalski i rukometni klub Vardar.

Izvor: B92

Petak, 11.08.2017.

20:37

Ruski bogataš napušta Vardar na kraju sezone
Getty Images

"Makedonija je bila dom mojoj porodici i meni 11 godina i ulagao sam ogroman novac u razvoj sporta u toj zemlji. Što je dosta, dosta je", naveo je vlasnik muškog fudbalskog i ženskog i muškog rukometnog kluba Vardar u otvorenom pismu javnosti.

Njegova odluka da se povuče došla je posle kritika javnosti povodom odluke da se značajno poveća cela ulaznica za utakmicu koju će fudbaleri Vardara igrati protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Samsonenko ;je rekao da nijedna cena ulaznice ne može da se meri s iznosima koje je ulagao u makedonski fudbal, rukomet i tenis.

"Nikada nisam bio uvredjen kao u prethodnih nekoliko dana. Odlučio sam, ma koliko ta odluka bila teška za mene. Ova sezona će biti poslednja u kojoj ću ulagati u tri kluba", napisao je Samsonenko.

On je dodao da će klubovi "u odličnom finansijskom stanju i sa trofejima" biti vraćeni starim vlasnicima.

Ulaznice za utakmicu izmedju fudbalera Vardara i Fenerbahčea koštale su izmedju 32 i 50 evra.

Samsonenko je naveo da je to promenjeno i da će cena biti pet evra, a da će onima koji su već platili skuplje novac biti refundiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: