"Da li su ti Jokićevi treneri toliko glupi?"

Bogdan Tanjević, selektor Crne Gore, govorio je o otkazu Nikole Jokića reprezentaciji, 'privatniku iz Evrolige', ali i još mnogo tome.

Izvor:

Petak, 11.08.2017.

14:51

StarSport

Reprezentacije Srbije, Crno Gore i Grčke učestvovaće od petka do nedelje na tradicionalnom turniru 'Trofej Beograda', u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Turskoj krajem meseca.

"Jokić? Pa, kako je moguće da ti treneri koji ga savetuju toliko glupi? Šta on radi sad? Tamo imaju 'gurue', bacaju mu tenisku lopticu koju mora da uhvati sa tri prsta. Taj trener uzima 1.000 dolara dnevno. A mi vamo – 'Drži ga tamo, drži ga vamo, drži ga tamo... Ova naša reprezentativna priprema je zlato. Sad će tamo da ga nabilduju, da mu nabace deset kila... Sećate se Tonija Kukoča kad su mu nabacili kilograme, trebalo mu je vremena da se pokrene. Smanjuju im se ručice. Radite noge i leđa malo, kakve samo ruke – nećete da radite na železničkoj stanici. Hido proglasen za igrača koji najviše napredovao sa 29 godina. Ali je pet godina dolazio kod mene u reprezentaciju na pripreme. Evo sad ništa ne rade po pet meseci... Vučevic završio sezonu u aprilu...", jasan je bio Tanjević.

Prvog dana Trofeja Beograda, 11. avgusta od 21.00, sastaće se selekcije Crne Gore i Grčke, dok će narednog dana u isto vreme igrati Srbija i Grčka. U nedelju, 13. avgusta, od 21.00 sastaće se Srbija i Crna Gora.

"Reprezentacija Crne Gore je počašćena što igra sa košarkaškim velesilama. Pravi orah da se vidi da li imamo čvrste zube, dobro smo se pripremili. Očekujem da se uhvatimo za vrat sa svima, ambiciozni smo, imamo mlad tim", poručio je Tanjević.
StarSport
U sali je bio prisutan i selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je još jednom istakao da su ljudi iz reprezentacije pričali s predstavnicima Denver Nagetsa i da mu oni nisu branili nastup već da je to njegova odluka, a od početka je krenulo u veseloj atmosferi, da bi se tako i nastavilo.

"Pola Srbije Crnogorci, a on (Sale) se žali na mog jednog malog Amerikanca. Pristalica sam toga. Igrač kao Rajs može da nam digne kvalitet. Ovaj od prošle godine njje komandovao, nego dizao ekipu. Ovaj sad će komandovati".

Kako je naglasio, ne može da razume odluku FIBA da ne dozvoli da reprezentacije prijave po 14 igrača za velike turnire.

"Devet godina traje moja borba sa FIBA i tim zahtevom, pokušavam da ih privolim. Kada imamo situacija kao sada da su dva igrača iz Srbije trenutno povređena ne vidim nikakav razlog zašto se ne bi promenilo pravilo. Evo Nedović i Simonović da su se povredili početkom septembra. Šta bi Srbija? Igrala sa devet igrača. Ne može tim da se kombinuje. Meni se desilo u kvalifikacijama da se povredi Ivanović, a imam skromnog Amerikanca, namerno uzeo skromnog da ne guši mlade igrače. Zameni ga Pavlićević u ključnom meču sa Gruzijom i bude najzasluzniji za pobedu. A, sad na Evrobasktu nemam pravo da zamenim igrača. Evo devet godina traje ta zelja, a nema šanse da se promeni", zaključio je Tanjević, dodavši i da je situacija takva da se privatnik iz Evrolige šali sa svima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: