Zvanično – Australijanac Vilson u Partizanu

Australijanski plejmejker Tomas Vilson zvanično je postao košarkaš Partizana, potvrdio je klub iz Humske 1.

Izvor: AK

Četvrtak, 10.08.2017.

15:36

Zvanično – Australijanac Vilson u Partizanu
Foto: Getty images

Nekadašnji učenik trenera Lerija Brauna na Sautern metodist univerzitetu (SMU) potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima, a u Beograd bi trebalo da stigne 13. avgusta.

Vilson je za SMU iz Dalasa u Teksasu prosečno beležio 1,6 poena uz skok i 0,5 asistencija na deset utakmica, pre transfera u Bojzi Stejt u januaru.

Međutim, mesec dana nakon odlaska iz Mustanga, početkom februara napustio je i Bronkose zbog slabe minutaže, te počeo profesionalnu karijeru u domovini.

Nastupao je za Viktorija Navi tim u U20 šampionatu Australije gde je prosečno beležio 18,1 poena i 4 asistencije po meču na sedam utakmica.

Vilson je pre tri godine blistao u U17 timu Australije na Svetskom prvenstvu sa prosekom od 12,3 poena i 6,5 skokova i 1,7 asistencija, dok je u finalu postigao 23 poena uz sedam asistencija, šest skokova i ukradenu loptu u porazu od SAD 99:92.

Kao kapiten je predvodio "Ozije" na U19 Svetskom prvenstvu u Grčkoj 2015 gde je doživeo frakturu fibule, a prosečno je postizoa 6,4 poena uz 4,4 skokova i 2,8 asistencija tokom 18 minuta na pet mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: