Moćni Grci slavili sa +58, pobeda i Britanaca

Košarkaška reprezentacija Velike Britanije pobedila je Ukrajinu sa 86:64 u pripremnom meču za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izvor: PT

Ponedeljak, 07.08.2017.

22:12

Moćni Grci slavili sa +58, pobeda i Britanaca
Getty images

Britanci koji nisu poznati kao dobra košarkaška selekcija, jer se pre svega na Ostrvu ne ulaže mnogo u ovaj sport, lakše nego što se očekivalo dobili su Ukrajinu.

Ovo je bio prvi meč na turniru u Grčkoj, a najzaslužniji za trijumf Velike Britanije bili su Gabi Olaseni sa 16 poena i Danijel Klark sa 11.

U drugo meču Grčka je bila, malo je reći ubedljiva, pošto je savladala Rumuniju sa 106:48.

Nikos Papas je bio najefikasniji sa 14 poena, dok je Janis Papetru postigao dva poena manje.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a selekcija Velike Britanije igraće u grupi D, upravo sa našom selekcijom. Pored ova dva nacionalna tima tu su još domaćin Turska, kao i Letonija, Rusija i Belgija.

Sa druge strane, Grčka igra u grupi A u Finskoj, sa Francuskom, Poljskom, Slovenijom, Islandom i selekcijom domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: