Petrović: Ne očekujem dramu do osmine finala EP

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović rekao je da ne očekuje previše drame oko plasmana u osminu finala predstojećeg EP.

Izvor: PT

Ponedeljak, 07.08.2017.

21:18

Petrović: Ne očekujem dramu do osmine finala EP
StarSport

"Zanima me da kroz ovih šest pripremnih utakmica i onih pet takmičarskih u Klužu, 10. septembra budemo maksimalno spremni. To je jedini cilj. Uz dužno poštovanje prema protivnicima u Klužu, ne očekujem previše drame oko plasmana u osminu finala. Zato ću i kroz te utakmice tražiti formu za ono što je bitno, a to je neugodno ukrštanje u osmini finala, jer ćemo dobiti protivnika koji neće biti nimalo lagan", rekao je selektor Petrović, prenosi agencija Hina.

Evropsko prvenstvo biće održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj od 31. avgusta do 17. septembra, a reprezentacija Hrvatske prvu utakmicu igra 1. septembra protiv selekcije Mađarske u rumunskom Klužu.

U Grupi C su još i Češka, Španija, Crna Gora i Rumunija.

Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je u ponedeljak na pripremni turnir u francuski Orlean, gde će odigrati dve utakmice protiv Francuske i Litvanije.

"Bio je jedan trening manje nego što je bilo predvidjeno, jer su sjajno radili. Praktično nije bilo nikakvih problema. Bilo je i puno više nego što sam očekivao. Nije bilo ekstremno teško, jer smo ostavili veći dio onoga što nam dobro funkcionisalo prošlog leta. Od 17. do 31. avgusta radićemo pravu taktičku pripremu, što nam je potrebno kako bismo bili pravi na Evropskom prvenstvu", rekao je Petrović.
Getty Images
On je kazao da ga rezultat trenutno ne zanima i da će dosta rotirati igrače u pripremnim utakmicama.

"U ovom prvom delu me rezultat apsolutno ne interesuje, niti ću ga juriti. Od četiri utakmice koje nam slede, kao onu u kojoj bi trebalo da budemo dobri odabrao sam Sloveniju u Opatiji jer se tada predstavljamo pred domaćom publikom. U ove prve dve utakmice ću puno više rotirati", kazao je Petrović.

On je naveo da mu nisu potrebne utakmice kako mi odredio konačan spisak igrača, već da to sve vidi na treningu.

"Vrlo je verovatno da ću nakon ovog dela otpustiti jednog igrača. Više-manje sve je poznato, nisu mi potrebne utakmice, masu tih stvari vidim na treningu. Sigurno neću gubiti previše vremena da bih rasčistio svoje ideje na terenu", rekao je Petrović i dodao da će te minute radije iskoristiti kako bi uigrao tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: