Šta možete da kupite za 222 miliona evra?

Nejmar da Silva Santoš Žunior je u četvrtak postao najskuplji fudbaler ikad plaćen u istoriji ovog sporta.

Izvor: AK

Subota, 05.08.2017.

17:45

Šta možete da kupite za 222 miliona evra?
Foto: Getty images

Pari Sen Žermen je platio Barseloni neverovatnih 222 miliona evra, što je 107 više od onoga što je pre samo godinu dana Mančester Junajted dao Juventusu za tadašnji rekord Pola Pogbe.

Osim što je za ovaj iznos moguće kupiti kompletan vrhunski tim, postoji još nekoliko neverovatnih stvari koje vrede upravo toliko, ili čak manje.

Ako biste štedeli 1.000 dolara svakog dana, mogli biste da kupite Nejmara za 718 godina. Na primer, NBA šampioni Golden Stejt Voriorsi bi mogli svoj ključni kvarter Stef Kari, Kevin Durent, Klej Tompson i Drejmond Grin plaćati naredne tri sezone, ili platu celog bejzbol tima Njujork Jenkis.

Po ceni jednog Nejmara možete kupiti tri putnička aviona Boing 737 ili dva vojna lovca F35 i da vam ostane kusur. Možete kupiti i celu državu, imaćete izbor između njih šest – Tuvalu, Montserat, Kiribati, Maršalska ostrva, Nauru ili Palau.

Osim toga, toliko je koštalo snimanje filmova "The Avangers" i "Guardians of the Galaxy", a "Osvetnici" su u bioskopima širom sveta zaradili više od 1,5 milijardi dolara.

Za taj novac biste mogli da postanete korisnici stadiona NFL tima Džeksonvil Džeguars u narednih 55 godina. Moguće je kupiti najskuplju jahtu na svetu, koja ima i sopstveni heliodrom, i da vam uz to ostane "kusur" od oko 70 miliona evra.

Toliko košta najskuplja kuća u SAD, vila od 3.530 kvadratnih metara sa 12 spavaćih soba i 21 kupatilom u luksuznom delu Los Anđelesa, prestižnom Bel Eru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: