Tektonski poremećaj – Nejmar u PSŽ za 222 miliona!

Nejmar da Silva dobio je dozvolu čelnika Barselone da napusti klub!

Izvor:

Sreda, 02.08.2017.

10:28

Tektonski poremećaj – Nejmar u PSŽ za 222 miliona!
Getty Images

Kako prenosi BBC, sjajni Brazilac je u sredu i definitivno rekao saigračima da želi da napusti Kataloniju, pa je gotovo izvesno da dobijamo novi, apsolutni rekord kada su u pitanju transferi igrača.

Kako se veće mesecima spekuliše, kapiten reprezentacije Brazila postaće novi igrač Pari Sen Žermena – koji će sa 222 miliona evra aktivirati njegovu odlaznu klauzulu u ugovoru.

Na zvaničnom tviter profilu 'Blaugrane' izdato je kratko saopštenje u kome se navodi da Nejmar nije trenirao u sredu, uz dozvolu trenera Ernesta Valverdea, kako bi mogao da "reši pitanje svoje budućnosti"

S druge strane, španski dnevni list 'Sport' prenosi zvaničnu klupsku izjavu.

"Nejmar je obavestio klub da želi da ode, posle čega se oprostio od saigrača, dok mu je trener Ernesto Valverde dao dozvolu da ne trenira. U vezi sa situacijom klub saopštava da ugovor može da bude raskinut posle novčane uplate u iznosu od 222 miliona evra propisanog uvgovor, koji važi od 1. jula ove godine. Do tada Nejmar je i dalje igrač Barselone, ali ima i privremeno odobrenje da ne učestvuje na trenizima", navodi se u saopštenju sa Nou Kampa.
Getty Images
Ovo je prvo zvanično saopštenje u vezi sa Nejmarovom budućnošću od kada su se pojavile spekulacije oko njegovog odlaska, a dolazi samo dva dana pošto je Barselona najavila žalbu Evropskog fudbalskoj uniji (UEFA) – ukoliko 'Sveci' aktiviraju spomenutu klauzulu – zbog kršenja finansijskog fer pleja, za šta je dobila podršku i čelnika La Lige.

Međutim, Nejmarov otac i predstavnici Pari Sen Žermena pronašli su rešenje i za taj problem, tako što će preko sponzorskih ugovora novac uplatiti igraču, pa će on sâm platiti svoju 'slobodu'.

S druge strane, čini se da je jedan od najboljih igrača današnjice još odavno prelomio da želi novi izazov u karijeri, nego je samo čekao prvi dan avgusta – kako bi mu bio isplaćen bonus za lojalnost klubu u visini od 28 miliona evra.

Ukoliko ne dođe do veleobrta, dvadesetpetogodišnji napadač će postati najskuplji igrač u istoriji fudbala, pošto će srušiti rekord koji je Mančester Junajted postavio pre dva leta, kada je Pola Pogbu platio 105 miliona evra Juventusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: