Zvezda nastavlja da se pojačava – stiže Ajverson?

Crvena zvezda i američki centar Kolton Ajverson blizu su dogovora o saradnji, prenosi specijalizovani košarkaški portal 'Sportando'.

Izvor:

Nedelja, 30.07.2017.

09:53

Zvezda nastavlja da se pojačava – stiže Ajverson?
Getty images

Kako se navodi, dve strane veoma su blizu konačnog dogovora, pa se očekuje da se Ajverson u narednih nekoliko dana pojavi na Malom Kalemegdanu.

Amerikanac ima 28 godina, visok je 213 centimetara i igra na poziciji centra, a prošle godine nastupao je za Makabi iz Tel Aviva.

I dalje je pod ugovorom sa 'Ponosom Izraela', ali novi trener Neven Spahija je odmah po dolasku rekao da ne računa na njega.

Posle koledža u Minesoti i Koloradu, u Evropu je došao 2013. kada je postao član Bešiktaša, a nastupao je još i za Pinar Karšijaku i Laboral Kuču.

Prošle sezone započeo je 24 od 30 utakmica u Evroligi i, za nešto više od 20 minuta na parketu po susretu, u proseku beležio sedam poena, šest skokova i 0,7 blokada.

Ukoliko do saradnje dođe, srpski i regionalni šampion bi praktično 'zatvorio' roster pod košem, pošto su u subotu među crveno-bele stigla da Srbina iz NCAA lige – Nikola Jovanović i Stefan Janković, dok je se pre nekoliko dana u Zvezdu vratio Marko Kešelj.

Imajući u vidu da je Zvezda, posle nove triple krune, ostala bez gotovo kompletnog igračkog kadra, što je izuzetno dobro i naplatila, kao i trenera Dejana Radonjića, treba očekivati još nekoliko veoma kvalitetnih pojačanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: