Filipović: Nemamo rivala samo u bazenu

Kapiten srpskih vaterpolista Filip Filipović naglasio je da njegov tim mora biti zadovoljan bronzom na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AK

Subota, 29.07.2017.

18:44

Filipović: Nemamo rivala samo u bazenu

Srbija je posle tri godine ostala bez jedne titule, ali je pobedom nad Grčkom 11:8 u Budimpešti stigla do desete medalje u nizu sa velikih takmičenja.

"Uvek smo zajedno i kada padamo i kada se dižemo. Bitno je da smo nastavili seriju, ostali u vrhu. Bili smo sami bez pomoći i moramo da budemo spremni da nas to čeka. Zato ćemo raditi na mentalitetu podićni nivo igre da ne zavisimo od drugih", rekao je Filipović.

Dominaciju Srbije u vaterpolo okončala je selekcija Hrvatske preokretom u polufinalu turnira.

"Nemamo sada samo rivala u bazenu već je to šira priča. Treba biti skroman, bronza nije mala stvar. Srećni smo zbog uspeha, medalja je podstrek i opomena za naredni period. Grešili smo protiv Hrvatske i nije bilo lako podići se posle takvog meča. Verovali smo u sebe i od prvog sekunda pokazali da više želimo pobedu od Grka", dodao je kapiten Srbije.

Za titulu novog prvaka sveta u vaterpolo od 20:30 boriće se domaćin Mađarska i Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: