Srbija pobedom nad Grčkom osvojila bronzu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na SP u Budimpešti pošto je u meču za treće mesto pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Izvor:

Subota, 29.07.2017.

14:50

Srbija pobedom nad Grčkom osvojila bronzu!
VSS/UNIQA

Izabranici Dejana Savića od starta meča nametnuli su svoju igru i na kraju zasluženo stigli do trećeg mesta i medalje.

Posle deset uzastopnih finala, odnosno više od četiri godine i deset zlata zaredom, Srbija nije igrala u finalu, ali i pored toga "Delfini" su ostvarili veoma dobar rezultat.

U uvodna četiri minuta vaterpolisti su preko Mandića, Pjetlovića i Ranđelovića povela sa 3:0 i činilo se da će do kraja meča naši imati "lak" posao.

Ipak, da su odlična reprezentacija Grčka je dokazala u nastavku, tako što nam je non-stop bila "za vratom".

Poluvreme je završeno rezultatom 7:4, a onda je u trećoj deonici došlo do manjeg pada u koncetraciji. Grčka preko Ponitkeasa dolazi na samo dva gola zaostatka i tako nam stavlja do znanja da još ništa nije gotovo.

Momci Dejana Savića poslednjoj deonici prišli su maksimalno angažovano u odbrani, što je bilo dovoljno za osvajanje bronze. Na kraju, "Delfini" su slavili sa 11:8, čime su došli do jedanaestog uzastopnog odličja na nekim od prvenstava.

Veliko finale između Mađarske i Hrvatske na programu je od 20 časova.

IV četvrtina

Getty Images
8' Do kraja četvrtine obe selekcije nisu uspele da postignu gol, što znači da je Srbija na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila bronzu!

6' Sjajni Gojko Pjetlović ne dopušta protivnicima da se približe i da meč uvedu u neizvesnu završnicu.

4' Andrija Prlainović imao je priliki da otkloni svaku sumnju, međutim njegov pokušaj zaustavio je golman Grčke reprezentacije.

3' Grci kako tako drže neki priključak, pa tako Vlahopulos donosi tračak nade svojoj reprezentaciji, 11:8.

1' Već na startu poslednje deonice Srbija preko Duška Pjetlovića dolazi do igrača više. Uspešna realizacija Andrije Prlainovića i naši sada vode sa velikih 11:7.

III četvrtina

Getty Images
8' – Za idealan kraj četvrtine, pred ulazak u odlučujućih osam minuta, pobrinuo se Ranđelović. Ćuk je izborio igrača više, a Sava silovitim udarcem pogodio dalji ugao gola – 10:7.

6' – Kao i na startu susreta, nastavili smo da gledamo izuzetno efikasan vaterpolo, a novi gol za Grke, sa diskutabilnim igračem više, postiže Pontikeas 9:7.

5' – Međutim, ni mi nisamo bili bez odgovora, pošto Filip Filipović u pravi čas pogađa i održava osetno vođstvo na strani našeg tima – 9:6.

4' – Rival se nije predavao, uspeo je u nameri da odalji naše bekove što dalje od gola, da bi ih Delakas posle dužeg vremena ponovo vratio na dva gola zaostatka – 8:6.

3' – Ali, Grci su i ovog puta uspeli da odgovore. Pijetlović pravi peterac tako što je protivnika povukao sa leđa, što Furtulis ne propušta da realizuje – 8:5.

1' – Nastavilo se u istom ritmu i u trećoj četvrtini, a ponovo je naš tim prvi pogodio. Viktor Rašović postiže svoj prvi gol na meču na asistenciju Mandića – 8:4.

II četvrtina

VSS/UNIQA
8' – Nažalost, i pored i dalje veoma dobre igre kada se branimo, nismo na poluvreme uspeli da odemo sa četiri gola viška, pošto je Vlahopulos po drugi put savladao Pijetlovića, a mi propustili poslednji napad za osmi pogodak – 7:4.

6' – Takvo stanje stvari menja Miloš Ćuk upisavši se u listu strelaca. Nekoliko puta je 'cimnuo' čuvara pre nego što je poslao sjajan udarac i loptu iza leđa golmana Grčke – 7:3.

5' – Usledila je nešto lošije realizacija na obe strane, obe selekcije nisu mogle da savladaju golmane, pa se rezultat, posle efikasnog starta, nekoliko minuta nije menjao.

2' – 'Delfini' i drugu deonicu otvaraju dobrom igrom u odbrani, iz koje dolazi i prvi gol Milana Aleksića, posle lepo plasiranog šuta sa poludistance, da bi potom naš tim još jednom sačuvao mrežu u situaciji sa igračem manje – 6:3.

I četvrtina

VSS/UNIQA
8' – Posle nekoliko minuta bez pogotka, treći gol za Grke postiže Angelos Vlahopulos, dok smo mi propustili priliku da u poslednjem napadu još jednom odgovorimo – 5:3.

7' – Imali su Grci šansu i da se potpuno vrate, ali se naša odbrana konsolidovala, uspela je da se odbrani sa igračem manje, pre nego što su, ponovo, Pijetlović i Nemanja Ubović vratili tri gola prednosti na stranu Srbije – 5:2.

5' – Delovalo je da ćemo Grce dotući već u prvih osam minuta, ali se sve promenilo posle tajm-auta. Janis Fortunis je najpre bio precizan sa velike udaljenosti, da bi potom, takođe sa značajne distane, još jednom savladao Gojka Pjetlovića – 3:2.

4' 'Delfini' su i treći put zaredom uspeli da zatresu mrežu rivala, za idealan početak susreta, a u strelce se upisao i Duško Pijetlović 3:0.

3' – Posle nove odlične igre u defanzivi usledio je novi munjevit napad, koji ovoga puta pogotkom završava Sava Ranđelović, posle pravovremene asistencije Andrije Prlainovića 2:0.

1' – Naša selekcija otvorila je meč sjajnom igrom u odbrani, da bi već iz prvog napada Dušan Mandić pogodio za vođstvo – 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: