Veliki i u porazu: 'Delfini' ni reči o suđenju

Srpski vaterpolisti još jednom su pokazali klasu i nakon poraza od Hrvatske izbegli da govore o čudnim sudijskim odlukama.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

08:24

Veliki i u porazu: 'Delfini' ni reči o suđenju
FOTO: VSS/UNIQA

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Hrvatske 12:11(1:1, 4:4, 4:4, 3:2) u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Najbolji pojedinac meča bio je Andrija Prlainović koji je postigao čak šest golova, ali ni to nije bilo dovoljno da se eliminišu odlične 'Barakude'.

www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php"Nismo bili na nivou u odbrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet-šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu da promaše. To je glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Moja igra je potpuno nepotrebna.... Nije ovo tragično kada se sve vidi kako smo igrali", rekao je Prlainović.

Duško Pijetlović je naveo da se njegova ekipa nadala odbrani svetske titule, ali i da je bilo očekivano da će jednom "pasti".

"Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali se osvajanju turnira", rekao je on.

Pijetlović je istakao da su glavni razlog poraza "gluposti" u odbrani.

"Nismo ispoštavali golmane koji su ispaštali zbog naših odluka u odbrani. Gluposti su nas dovele do poraza. To je odlučilo, to što smo radili u odbrani", rekao je Pijetlović i dodao da se nada osvajanju bronzane medalje.

Kapiten Srbije Filip Filipović čestitao je Hrvatskoj na, kako je rekao, zasluženoj pobedi.

"Nisu posustajali nijednog trenutka, imali su odličan ritam. Pokušali su da poremete naš ritam i u tome su uspeli u određenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentarisao, ali to je sport i to moramo da prihvatimo", rekao je Filipović.

"Tim Hrvatske je sastavljen od izvanrednih igrača, koji imaju fantastičan individualni kvalitet. Zaista su unapredili igru od Olimpijskih igara u Riju, ono što mi prestaje samo je da im čestitam na plasmanu u finalu. Nama preostaje da damo sve od sebe i da osvojimo bronzanu medalju", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: