Gabrijel Omar Batistuta – isto kao ovom momku...

Srbija -- Beograd -- Voždovac. Sveta nedelja. Nešto posle 15 časova. Kladionica. Teletekst. Kalčo.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

09:00

Gabrijel Omar Batistuta – isto kao ovom momku...
Getty Images

Baron: U to vreme sam šanirao malo po Firenci i 'gađao' neku matorku, vlasnicu frizerskog salona... Siđem ja jedno jutro u frizeraj dole, listam 'Gazeta dela Sportivo' i čuvem vrata... E, okrenem se... Batistuta!

Cile: Gabrijel?!

Baron: Svega mi... A, pita ga brica – 'Bati, kako ćemo?'. A on? Pokaže na mene i kaže – 'Isto kao ovom momku'.

Cile: Ne s*eri...

Baron: Ma, ne pomerio se s mesta... Bog zna kako se mi tu upoznamo, ja reč – on reč... 'Ke koza'... Iako je i bilo ljudi koji nisu znali ko je on – poprilično sam uveren da su se posle gledanja sjajnog ostvarenja Miroslava Momčilovića i Radivoja Andrića – Kad porastem biću kengur – raspitali o njemu.

Jednoj od najboljih devetki svih vremena, centarfora kakvih danas gotovo da nema, tj. – možete ih pobrojati na prste jedne ruke. Čoveka koji je svojim partijama i golovima zaslužio da mu u 'njegovoj' Firenci za života podignu spomenik, a da mu italijanski mediji nadenu sufiks 'gol' u nadimak...

Do nedavno je bio i najbolji strelac reprezentacije Argentine, čak ga je i veliki Pele smestio među svojih '100 najvećih živih fudbalera', dok je jedan od samo četiri igrača koji može da se pohvali dostignućem da je na dva Svetska prvenstva upisao po het-trik.

Delovalo je tako da je živeo fudbal, niti jedan stranac nije postigao više golova od njega u Seriji A, ali to u stvari nije bio slučaj. Štaviše, i danas više voli konje nego sport koji ga je načinio velikim. Toliko da kod značajnog dela navijača i fudbalskih poklonika ima iskonski, božanski status – Gabrijel Omar Batistuta.

Kompletan tekst o jednom od najboljih centarfora svih vremena čitajte u TEMI našeg Nemanje Đorđevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: