Novak želi kao Federer: Daj Bože da se tako vratim

"Daj Bože", rekao je Đoković na pitanje novinara da li možemo da očekujemo povratak posle povrede u stilu Rodžera Federera.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

09:00

Novak želi kao Federer: Daj Bože da se tako vratim
Photo by Zak Kaczmarek/Getty Images

Đoković je u sredu objavio da završava sezonu zbog povrede lakta koja ga muči već više od godinu dana, a pogoršala se na ovogodišnjem Vimbldonu.

Otkrio je da će dva meseca "odmarati" od reketa, dok će sigurno igrati prvi turnir u 2018. godini.

Zbog toga je mnoge interesovalo da li se nada bombastičnom povratku poput Švajcarca – Federer je nakon šestomesečne pauze zbog povrede kolena neverovatno odigrao prvi deo 2017. godine, osvojivši dva Grend slema, dva Mastersa i turnir u Haleu.

Zanimljivo je da je prošle godine, na isti dan kao i Đoković, saopštio da je sezona gotova.

"Ono što Federer radi ove godine je svakako vredno pohvale. Ovim putem želim da čestitam Nadalu i njemu na svemu što su uradili u 2017, posebno posle Rodžerove titule na Vimbldonu. Takođe, u neku ruku im dugujem zahvalnost jer da nije bilo njih, ja ne bih bio ovakav teniser. Jednim delom je loše, ali većim delom je bolje što sam deo njihove ere, upravo su njih dvojica bili razlog da konstantno napredujem", dodao je.

On će zbog velikog broja bodova koji brani ispasti iz top 10 nakon pune decenije, ali mu to previše ne smeta.

"Verujte mi, jedva čekam da dobijem nekog od prvih nosilaca u trećem ili četvrtom kolu Grend slema. Mnogo se radujem tome".

Za kraj, ponovio je da ne namerava da odustane i da je penzija godinama daleko.

"Tenis je moja strast, obožavam da ga igram – sa sinom, braćom, ocem, prijateljima... Stvarno volim tenis. Taj osećaj sam malo izgubio prošle godine, ali sam ga opet pronašao. Ne vidim kraj karijere nigde blizu. Spremite se, gledaćete još mnogo mojih mečeva", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: