Aleksić: Pobeda Hrvatske ne bi bila senzacija

Vaterpolista Srbije Milan Aleksić veruje da je njegova ekipa, ako odigra kao do sada, bliža pobedi od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.07.2017.

21:30

Aleksić: Pobeda Hrvatske ne bi bila senzacija
Photo by Adam Pretty/Getty Images

"Uradili smo sve što smo želeli do sada. Sada igramo sa starim poznanikom. Hrvatska je zaista dosta pokazala na ovom prvenstvu. Znamo se obostrano. Imamo dobar skor sa njima. Verujem da će tako biti i posle utakmice", rekao je Aleksić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, a u borbi za finale sutra ih čeka duel protiv Hrvatske.

"Oni idu na pobedu, nemaju šta da izgube. Uradiće sve da nas savladaju i u pravu su, šanse su 50:50. Verujemo u ono što radimo, atmosfera ne može da nas izbaci iz koloseka, tako da i mi možemo da se nadamo ulasku u finale", rekao je Alekcić.

Na pitanje da li će loš skor koji imaju protiv Srbije biti dodatni motiv za Hrvatsku, Aleksić je naveo da ga to ne plaši.

"Samouvereni smo, verujemo u sebe. Ako odigramo kako znamo, kao do sada, mislim da smo bliži pobedi. Sa druge strane oni imaju visok kvalitet i ne bi bila senzacija niti neko veliko iznenađenje ako odigraju dobro i trijumfuju. Gledamo napred i optimista sam", rekao je Aleksić.

U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Grčka.

"Voleo bih finale Srbija – Mađarska. Sa Hrvatskom, to su ekipe koje su pokazale najviše na ovom turniru. Sitnice uvek rešavaju...", rekao je Aleksić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: