Partizan 'šesticom' najavio dolazak Olimpijakosa

Ekipa Partizana započela je odbranu titule u Superligi deklasiravši šabačku Mačvu pred svojim navijačima – 6:1 (4:0).

Izvor:

Subota, 22.07.2017.

19:00

Partizan 'šesticom' najavio dolazak Olimpijakosa
StarSport

Crno-beli su dominirali protiv novajlije u elitnom rangu takmičenja, pa su već posle 20 minuta igre rešili pitanje pobednika.

Seriju pogodaka otvorio je Nebojša Kosović lepim udarcem sa dvadesetak metara, posle divne asistenciej Danila Pantića petom.

Samo osam minuta kasnije, Leandre Tavamba ponovo vara golmana gostiju, udarcem iz okreta posle asistencije Uroša Đurđevića, da bi Danilo Pantić, možda i najbolji pojedinac u redovima domaćih na ovom susretu, već u 20. povisio na ogromnih 3:0.

Nastavio je Partizan u istom ritmu, a konačan rezultat prvih 45 minuta igre postavio je Uroš Đurđević u deset minuta pre odlaska na odmor, kada je rutinski, udarcem kroz noge golmana, završio brzu kontru.

I nastavak nam je doneo isto, dominaciju crno-belih, ali u nešto opuštenijem ritmu, pre nego što je Kamerunac u 68. minutu još jednom pogodio mrežu.
StarSport
Prethodno su gosti uspeli da upišu počasni pogodak, pošto je Ćirković srušio Obrovca, a Lazarević bez većih problema realizovao jedanaesterac.

Ipak, na najlepši potez meča čekali smo do samog finiša, kada je rezervista Nemanja Mihajlović sjajnim lob udarcem sa dvadesetak metara postavio konačan rezultat susreta.

Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji domaćeg fudbala, dobio je šansu u poslednjih pola časa, dok Leonarda da Silve, najboljeg igrača tima, nije bilo ni u protokolu, pa je sve izvesnije da će uskoro put Saudijske Arabije.

Ekipi Miroslava Đukića će svakako prijati činjenica da se raspucala, pogotovo jer u utorak u Beograd stiže Olimpijakos na prvi duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega je i legendarni Darko Kovačević bio na tribinama stadiona u Humskoj.

Nova sezona počela je u petak dramatičnom pobedom Vojvodine protiv Čukaričkog u poslednjim sekundama, dok kolo zatvaraju Crvena zvezda i niški Radnički u nedelju od 19 časova na Marakani. KRAJ – Do kraja susreta smo videli još jednu priliku Mačve da dodatno ublaži debakl, ali nije bilo koncentracije u samoj završnici za tako nešto, pa je Partizan upisao jednu od ubedljivijih pobeda u poslednje vreme i produžio seriju nepobedivosti u domaćim takmičenjima na 40 mečeva.

85' – GOLDelovalo je da do kraja više neće biti golova, ali nije tako mislio rezvervista Mihajlović. Suma je propustio loptu do Krilni napadača, a ovaj sa dvadesetak metara divnim lobom i šesti put savladao Filipovića – 6:1.

82' IZMENE – Trener domaćih odlučio je da u finišu susreta izvuče iz igre Pantića i Đurđevića, a na teren su ušli Nemanja Mihajlović, odnosno Đorđe Jovanović. 80' – Mogao je Partizan u narednih desetak minuta da postigne još jedan pogodak, ali je Jevtović bio neprecizan posle kornera na prvoj stativi.

69' GOL – Nije, po svoj prilici, utešni pogodak gostiju ništa promenio na terenu, ritam je ostao isti, dosta slabiji nego u prvom poluvremenu, ali to nije smetalo domaćima da postignu još jedan pogodak.

Dugo su crno-beli gradili akciju, lopta je na kraju 'prešla' sa desnog na levo krilo, da bi posle dva izblokirana pokušaja lopta došla do Tavambe, koji iz okreta postiže svoj drugi gol na meču za 'petardu' – 5:1. 61' IZMENA – Miroslav Đukić je u međuvremenu poslao Sejdubu Sumu na zagrevanje, koji je posle penala zamenio Marka Jankovića i dobio šansu da debituje.

59' PENAL – S druge strane, Šapčani su bili nešto konkretniji nego u prvih 45 minuta, ali ni oni nisu bili u stanju da direktno ugroze gol rivala.

Ipak, to se promenilo kada je Ćirković srušio Obrovca, Grujić pokazao na belu tačku, a Lazarević sigurno realizovao penal – 4:1.

52' – Partizan je nastavio sa napadima i od starta nastavka, ali za razliku od početka meča nije bio toliko ubitačan. Imali su crno-beli nekoliko poluprilika, međutim nisu ozbiljnije zapretili ka golu Mačve. POLUVREME – Do odlaska na odmor nismo videli previše uzbuđenja, osim još jednog pokušaja Đurđevića, ali je ovoga puta njegov udarac glavom otišao iznad gola.

35' – Nismo morali previše da čekamo jer je Uroš Đurđević posle asistencije upisao i prvi pogodak u novoj sezoni domaćeg šampionata.

Ponovo je greška na sredini terena skupo koštala goste, pošto je Marko Janković odmah poslao loptu ka Đurđeviću, koji izlazi sâm ispred Filipovića i šalje mu loptu kroz noge – 4:0.

30' – Kako je duel ulazio u drugu trećinu tempo je malo opao, ali su crno-beli i dalje bili ti koji su apsolutno kontrolisali dešavanja na terenu, pa je samo bilo pitanje kada ćemo videti novi gol u mreži Mačve.

22' – Mogla je Mačva da smanji zaostatak nedugo posle trećeg pogotka u svojoj mreži, ali je Jeremić posle dobrog prodora šutirao pravo u Kljajića. 20' – Ono što je propustio Miletić nadoknadio je Pantić, prvim pogotkom od povratka u matični klub.

Brzo je Partizan izveo polukontru, ponovo po desnom boku, udarac Đurđevića bio je izblokiran, ali se lopta odbila pravo do mladog veziste koji lako pogađa mrežu sa pet metara – 3:0!

18' – Samo dva minuta kasnije moglo je da bude i 3:0, ali je udarac Nemanje R. Miletića otišao tik pored stative gola Mačve.

16' – Domaćin je nastavio da napada u talasima i već u 16. minutu duplirao je prednost.

Posle akcije po desnom krilu, Đurđević je poslao loptu po zemlji u kazneni do Leandra Tavambe, stameni centarfor je primirio u visini penala i poslao u dalji ugao gola gostiju – 2:0! 11' – Šapčani su duel započeli dosta 'visoko', ali nisu uspeli da drže linije previše dugo, pošto su već posle prvog pogotka počeli grčevito da se brane.

8' – GOL – Imali su gosti u međuvremenu korner, ali su crno-beli nastavili da dominiraju, brzom i prostom igrom, da bi već iz sledećeg ozbiljnog napada stigli do vođstva.

Ponovo je Pantić bio asistent, ovoga puta petom na nekih 25 metara od gola protivnika – odakle Nebojša Kosović divnim udarcem pogađa gornji ugao gola Filipovića – 1:0.

2' – Mogao je Partizan da stigne do vođstva već u drugom minutu, ali je Uroš Đurđević, posle asistencije Danila Pantića, sa desetak metara loše šutirao i lopta je otišla visoko iznad gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

315 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: