Favoriti silni, Srbija na Brazil ili Australiju

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti igrati protiv boljeg iz duela Australije i Brazila. I Hrvatska i Crna Gora dominantne.

Izvor: MLJ

Petak, 21.07.2017.

23:22

Favoriti silni, Srbija na Brazil ili Australiju
Getty images

"Barakude" su u trećem kolu Grupe D razbile Japance sa 16:6, a crnogorske "Ajkule" u Grupi A Kazahstan sa 13:5. Obe nacionalne selekcije su završile prve u grupama.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je kao pobednik Grupe C obezbedila direktan plasman u četvrtfinale.

Četvrtfinalni meč "Delfini" igraju u utorak protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe A (Brazil) ili trećeplasiranog iz Grupe B (Australija).

Direktno su prošli i Crnogorci koji će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Japana i Grčke gde su Grci favoriti. Italijani su pobedili Australiju sa 13:5, ali su završili iza Mađara zbog gol razlike, pa bi Hrvatska sa Italijanima mogla da igra svoj četvrtfinalni meč.

Mađari igraju sa Špancima ili Rusima u četvrtfinalu posle pobede nad Francuskom 13:7, dok će Italijane na putu do duela sa Hrvatskom pokušati da iznenadi Kazahstan.

Baraž utakmice za četvrtfinale se igraju u nedelju, a četvrtfinala u utorak. Ako Srbija prođe četvrtfinale kao što se očekuje, u polufinalu se ukršta sa grupom u kojoj je Hrvatska, pa bismo već u polufinalu mogli da vidimo reprizu finala sa Olimpijade u Riju i Svetskog prvenstva u Kazanju.

Srbija je u obe te utakmice slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: