Čelsi kupio Moratu od Reala!

Španski napadač Alvaro Morata prešao je iz Real Madrida u londonski Čelsi, potvrdio je klub sa Stamford Bridža.

Izvor: AK

Sreda, 19.07.2017.

19:05

Čelsi kupio Moratu od Reala!

Čelsi nije saopštio detalje transfera, ali se spekuliše da on iznosi 80 miliona evra uz deset miliona kroz bonuse u zavisnosti od njegovih nastupa u dresu "plavaca".

Morata ima 24 godine, osim Reala igrao je još za Juventus, a na 271 utakmici u karijeri postigao je 103 gola. Za "Crvenu furiju" ima 20 natupa i devet pogodaka.

Londonski klub se okrenuo dovođenju španskog reprezentativca nakon što je ostao bez Romelua Lukakua u borbi za Mančester Junajtedom.

Spekulisalo se još od Pjer-Emeriku Obamejangu, Serhiju Kunu Aguero i Andrei Belotiju, ali je Antonio Konte na kraju doveo Španca.

Morata je četvrto pojačanje šampiona Engleske ovog leta, posle golmana Vilija Kabaljera, defanzivca Antonija Ridigera i veziste Temuea Bakajokoa.

Videćemo da li njegov dolazak snači odlazak najboljeg strelca "plavaca" Dijega Koste, o čemu se već mesecima spekuliše. Osim o Kosti, nagađa se i o odlasku Nemanje Matića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: