Kljajić poslao Partizan u Pirej, ovacije za Ilića

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih očekuje dvomeč sa grčkim velikanom Olimpijakosom.

Izvor: AK

Utorak, 18.07.2017.

19:45

Kljajić poslao Partizan u Pirej, ovacije za Ilića
Foto: StarSport

Crno-beli su u revanšu druge runde remizirali bez golova protiv Budućnosti u Podgorici, a šampiona Crne Gore su eliminisali pobedom od 2:0 u prvom susretu kod kuće.

Budućnost je bila znatno bolja nego pre sedam dana u Humskoj, Podgoričani su bili možda i bolji tim "Pod Goricom", ali su stativa i sjajni golman Kljajić spasili Partizan dramatične borbe.

"Najbolje od svega je što smo prošli u sledeće kolo. Ima mnogo stvari koje mi se ne sviđaju, nismo bili Partizan kakav želim. Ali to ćemo popraviti, najvažnije je da smo prošli dalje. Sada ćemo morati da igramo mnogo bolje ako želimo da prođemo, Olimpijakos je velika ekipa, jak protivnik", rekao je trener partizana Miroslav Đukić.

Partizan će u trećem kolu prvo dočekati Olimpijakos 25. jula u Humskoj, dok je revanš meč na Karaiskakisu u Pireju biće sedam dana kasnije, 1. avgusta.

UEFA je insistirala da na ovim utakmicama ne bude gostujućih navijača. Crno-beli su plasmanom u ovo kolo zaradili milion evra iz nagradnog fonda UEFA.

Partizan je odigrao dva potpuno različita poluvremena, u prvih 45 minuta crno-beli su delovali dosta loše, igrali su potpuno nepovezano, pa su bili u podređenoj situaciji.

Podgoričani su agresivnom igrom često pretili Beograđanima, prva konkretnija situacija bio je šut Mirkovića sa oko 25 metara, ali je Kljajić bio oprezan.

Crno-beli su sredinom poluvremena uspeli da "uspore" rivala, kontrolisali su ritam meča, ali desetak minuta pre poluvremena Vlaisavljević pogađa stativu. U samoj završnici i Partizan pogađa okvir gola, Bojan Ostojić nije imao sreće posle šuta glavom nakon kornera, dok je u međuvremenu Janković propustio da boljim dodavanjem omogući Leonardu zicer.

U drugom poluvremenu Partizan potpuno preuzima kontrolu igre, zatvara sve prilaze svom golu, pa nije bilo uzbuđenj "Pod Goricom" do same završnice.

A onda je u svega desetak minuta moglo "pasti" nekoliko golova s obe strane, a posebno je opasna bila Budućnost. Prvo je Mitrović šutirao glavom pored gola, iako usamljen na 7-8 metara.

Potom Kljajić brani šut Pejakoviću, zatim "prepada" Nikača koji je bio "oči u oči" s njim, da bi u nastavku te akcije "skinuo" i šut Melunoviću.
U međuvremenu je propala sjajna kombinacija Đurđevića i Leonarda zbog ofsajda Brazilca, dok je u drugoj šansi pogodak Đurđeviću blokadom sprečio jedan defanzovac Budućnosti.

U poslednjim trenucima meča Budućnost je imala još jednu sjajnu šansu, ali Vulićević skoro sa gol linije izbacuje loptu.

Tok meča:

Foto: StarSport
90+3' Delovalo je da će crno-beli bez problema privesti meč kraju, ali je domaćin imao još jednu sjajnu šansu, ovaj put opasnost je otklonio Vulićević, praktično sa gol linije.

90' Đukić pravi prve izmene u završnici meča, umesto Leonarda ulazi Pantić, dok Đuričkovića menja Saša Ilić i dobija ovacije sa tribina "Pod Goricom".

83' Zicer je imao Nikač, izašao je sam na Kljajića, kao ga da je uplašio golman Partizana istrčavanjem na ivicu kaznenog, potom je zakomplikovao situaciju, uspeo je da proigra nekako Melunovića, ali i njegov šut brani čuvar crno-bele mreže. 81' Odlična prilika i za Partizan iz slične pozicije, ali je Mirković uspeo na vreme da "uđe u blok" Đurđeviću.

80' Nova šansa za domaćina, Pejaković precizno šutira, gađa bliži ugao, ali Kljajić spasava Partizan.

80' Polukontra Partizana, Đurđević sjajno proigrava Leonarda, ali je Brazilac bio u ofsajdu.
Foto: StarSport
79' Malo je nedostajalo da Budućnost povede. Posle kornera sa desne strane Mitrović sjajno skače, usamljen na 6-7 metara od gola šutira glavom, ali na sreću crno-belih pored.

72' Budućnost opet burno reaguje posle jedne situacije u kaznenom prostoru Partizana, lopta je pogodila Leonarda rukom, ali je sudija procenio da nije bilo namere.

67' Leonardo traži Đurđevića, ne uspeva da ga proigra, ali je igrač Budućnosti zamalo postigao autogol.

61' Centaršut Đuričkovića ka Đurđeviću, ali opet sjajno reaguje Mijatović i u padu hvata loptu.

59' Đurđević pokušava da loboje Mijatovića, ali je golman Budućnosti bio oprezan pa hvata loptu.
Foto: StarSport
53' Izuzetno miran ritam igre u nastavku meča, Partizan je kontrolisao tempo, a sa tribina je imao veću podršku navijača nego domaći tim.

45' Kraj prvog poluvremena, Budućnost je tokom većeg dela bila opasniji tim, ali su u prvih 45 obe ekipe imale po dva dobra šuta sa distance, te po jednom pogodile stativu.

42' Nova stativa! Ovaj put okvir gola pogađaju crno-beli, iz slobdnog udarca je centrirao Janković, a štoper Bojan Ostojić nije imao srećem njegov udarac glavom je završio na okviru gola Budućnosti.

39' Dobra šansa za Đurđevića, sjajno ga je proigrao Đuričković, izlazi sam na golmana, ali je njegovu neodlučnost Mijatović iskoristio i dolazi do lopte.

34' Partizan u nastavku akcije pokreće odličan kontranapad, Leonardo je bio sam u sredini ispred kaznenog prostora Budućnosti, ali Janković kasno i slabo dodaje loptu, koju oduzimaju defanzivci "plavih". 34' Stativa! Malo je nedostajalo da Budućnost povede 1:0. Vlaisavljević je posle ubacivanja Raspopovića sa desne strane neometano šutirao na drugoj stativi, ali je na sreću crno-belih pogodio samo okvir gola.

28' Crno-beli su umirili domaćina i kontrolisali ritam meča sredinom drugog poluvremena.

23' Dobra akcija Kosovića i Miletića po levoj strani, crno-beli dolaze do kornera, ali dobro reaguje štoper Budućnosti Mitrović.

18' Podgoričani žustru traže penal, ali je sudija iz Izraela jasno video da je defanzivac Partizana ramenom igrao u svom kaznenom.

15' S druge strane odgovara Mirković, sjajno šutira sa oko 25 metara, ali Kljajić je odlično reagovao. 14' Dobar šut Đuričkovića sa 20-ak metara, ali lopta odlazi preko gola.

9' Partizan prvi put u kaznenom prostoru domaćina, Leonardo je individualnom akcijom iznudio aut kod korner zastavice, potom ubacuje loptu u peterac, ali "plavi" izbacuju loptu u polje.

5' Ekipe igraju oprezno, "isputuju" snage između dva kaznena, ali je domaćin agresivniji, dva solidna centaršuta sa leve strane koja crno-beli pomalo konfuzno uspevaju da izbace.

2' Budućnost prva konkretnija u napadu, korner za Podgoričane, bez rezultata
Foto: StarSport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

272 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: