Hrvat se divi Srbiji: Ne smetaju im sudije, bura

Selektor Hrvatske Ivan Tucak iskazao je divljenje Srbiji pred Svetsko prvenstvo, gde će cilj ostalih timova biti da okončaju trogodišnju dominaciju "delfina".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

13:50

Hrvat se divi Srbiji: Ne smetaju im sudije, bura
Foto: Getty images

Tucak je istakao da njegov tim želi da se ugleda na aktuelnog evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona, ali i da ima plan kako da ga skine sa trona.

"Mentalno su veoma jaki, na njih ne utiču ni sudije, bura, kiša, igraju svoju igru. To želim da stvorimo i mi. Srpski vaterpolisti su veoma jaki "na nogama" i jako pokretljivi u odbrani. Pozicioni napad i igrač više im deluju vrlo jednostavno, ali je efektno. To i jeste smisao sporta. Naša želja je da ih skinemo sa trona i to nije nemoguća misija, samo ćemo morati neke stvari u našoj igri da promenimo", rekao je Tucak za hrvatske Sportske novosti.

Tucak , čija selekcija je poslednji put protiv Srbije ubedljivo izgubila 11:7 u finalu Olimpijskih igara, smatra da Hrvati moraju da promene odnos u igri prema Dušanu Mandiću i Filipu Filipoviću.

"Kada izgubite od istog protivnika dva ili tri puta zaredom, ubedljivo, onda je jasno da nešto mora da se menja. Dođe li do te utakmice, sigurno ćemo promeniti nešto", zaključio je selektor Hrvatske.

Svetsko prvenstvo u Budimpešti počelo je u ponedeljak pobedom Brazila i neočekivanim remijem Crne Gore, Srbija na startu igra protiv Južne Afrike od 17:30, dok se Hrvatska sastaje sa SAD od 18:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: