ABA kaznila Karpoš zbog "neodgovornih izjava"

ABA liga kaznila je makedonski klub Karpoš Sokoli zbog "neodgovornih izjava" predsednika Ognjena Dedića.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.07.2017.

13:20

ABA kaznila Karpoš zbog
Foto: ABA/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Dedić je u nedelju u zvaničnom saopštenju naveo da "ABA ligu vode banditi", te da direktori ništa ne smeju da rade bez dozvole bez čelnika Crvene zvezde i Cedevite.

"Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?", naveo je Dedić.

ABA liga je kaznila Karpoš sa 12.000 evra zbog nanošenje štete sponzorima i ugledu lige, a zbog "težine prekršaja" će predložiti Predsedništvu višegodišnju suspenziju Karpoša iz takmičenja pod njenim okriljem.

Karpoš Sokoli su dobili poziv da učestvuju u Drugoj ABA ligi, koja bi mogla da zaživi od jeseni, a to je razbesnelo Dedića koji tvrdi da je klub prošle sezone izborio opstanak u elitnom takmičenju.

Međutim, Makedonija ima jedno mesto, ono po propozicijama pripada prvaku te države, a to je MZT Skoplje. Karpoš je prethodne sezone nastupao sa jednogodišnjom 'specijalnom pozivnicom', a ove sezone liga je smanjila broj učesnika na 12, pa 'dodatno pozvanih' klubova nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: