Milojević: Oni u punoj sezoni, brine me kondicija

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je pred gostovanje Irtišu u Kazahstanu da je rival već u punoj takmičarskoj formi.

Izvor: AK

Sreda, 12.07.2017.

11:39

Milojević: Oni u punoj sezoni, brine me kondicija

Crveno-beli gostuju u četvrtak u Pavlodaru (16 časova) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dok je srpski tim na startu kvalifikacija eliminisao Florijanu sa Malte sa 3:1 kod kuće i 3:3 u gostima, Irtiš je bio bolji od bugarskog Dunav Rusea sa 1:0 kod kuće i 2:0 u gostima.

"Najviše se priča o putu koji sigurno nije lak, moramo to da prihvatimo. Bićemo maksimalno spremni po tom pitanju. Imali smo trening, odradili smo, ručak i spremamo se na put. Protivnik je u sred sezone, odigrali su oko 20 utakmica. Ako me pitate za zabrinutost, samo fizička priprema. Mi smo u fazi da treba da se pripremamo i osvežavamo", rekao je Milojević.

Irtiš je trenutno četvrti u Premijer ligi Kazahstana sa 31 bodom iz 20 utakmica (8-7-5), a pred meč sa Zvezdom poražen je od petoplasiranog Tobola 1:0 na svom terenu.

"Irtiš je dobra ekipa, u vrhu je tabele, disciplinovana, ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće. Krasi ih ruski model igranja, dobra disciplina, igraju tvrdo sa dosta trčanja, moramo maksimalno da se pripremimo za takav način igre", dodao je trener Zvezde. Crveno beli su odlučili da u Kazahstan putuju dan pre utakmice, iako se spekulisalo da bi možda mogli ranije otiću kako bi se bolje aklimatizovali.

"To je jednostavno nešto što se dešava, šokovi u organizmu koje ne možete da kontrolišete. Mi smo se odlučili da imamo najmanje vremena boravka. Trudićemo se da legnemo da spavamo sve po našem vremenu. Neke ekipe su odlazile i ranije pa se dešavalo da posle dva dana igrači uđu u problem. Meni se to dešavalo u Andori i Azerbejdžanu. Put mislim da će da traje oko šest sati, s tim što ćemo sleteti u Samari da natočimo gorivo", objasnio je Milojević.

Najveći problem za Zvezdu su predstavljale vize za strance, koji su bili neizvesni za nastup u Kazahstanu do pre dva da pre utakmice.

"Sve je u redu što se tiče stranaca, pozitivno je što smo izbegli, oni bi stvarno imali odiseju sa tim. Mogu da putuju i tri dana ali su orni i spremni da prihvate sve, prihvatili su to kao pravi profesionalci. Jako me raduje jer su shvatili situaciju kakva je pa u ovom momentu moram da ih pohvalim jer se videla njihova velika želja i spremnost da će da daju sve da idu sa nama na utakmicu", rekao je trener srpskog vicešampiona.

Crveno-beli će u Pavlodaru igrati na veštačkoj podlozi, koja umnogome može da učite na stil igre jednog tima.

"Oni su pre par godina stavili veštačku travu, to je po našim informacijama. Trava je poslednje generacije i vrlo približna prirodnoj. Nismo se opredelili da radimo na njoj zbog velikih vrućina. Otići ćemo da igramo i da probamo da izbacimo iz glave tu veštačku travu kao što ćemo izbaciti i put. Ovde takve veštačke trave i nema kao što je ona tamo. Kada mnogo razmišljate o nečemu misli vam idu u tom pravcu, a treba da idu u pozitivnom pravcu", kaže trener crveno-belih.

Zvezda već godinama nema značajan rezultat u Evropi, skoro po pravilu nastup završi do sredine avgusta, a često i ranije.

"Zvezda stalno mora da ima visoke ciljeve. Zvezda mora da bude ta koja mora da ima najviše ciljeve, jer je na to obavezuju istorija i tradicija koja sve nas obavezuje da radimo i razmišljamo u tom pravcu. Morate da se nosite sa tim i to ne treba da vas opterećuje ako verujete u sebe. To je jednostavno realnost, nema svrhe pričati, moramo da uradimo sve da se vratimo ispred tih zemalja koje su ispred nas. Daćemo sve od sebe da ćemo te koeficijente popravimo", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: