Hamilton: Botas je zaslužio dugoročan ugovor

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ocenio je da je njegov klupski kolega Valteri Botas zaslužio dugoročan ugovor sa ekipom.

Izvor: SM

Nedelja, 02.07.2017.

18:00

Hamilton: Botas je zaslužio dugoročan ugovor
Getty Images

Botas je sredinom januara potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, posle iznenadne odluke Nika Rozberga da završi karijeru, nekoliko dana posle osvajanja šampionske titule u Formuli 1.

"Mislim da je zaslužio da ostane dugoročno u Mercedesovoj porodici. Mercedes je jedini tim, koliko ja znam u motosportu, koji prihvata individualce sa kojima radi, posebno vozače i tako postaneš deo porodice, do kraja života. Zaslužio je to pravo, obavlja sjajan posao u ekipi i nastaviće da raste", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Botas je ove sezone, u prvih osam trka, pobedio jednom, četiri puta se popeo na podijum i imao jednu pol poziciju. Čelnici Mercedesa još nisu odlučili ko će sledeće godine voziti sa Hamiltonom, a direktor ekipe Toto Volf nedavno je rekao da je Botas u "neprijatnoj situaciji".

"Tek mu je prva godina u Mercedesu, a već je pobedio u jednoj trci i osvojio je mnogo bodova za ekipu. Nastaviće da jača, samo mu je potrebna prilika za to", naveo je trostruki svetski šampion Hamilton.

Hamilton je drugi u generalnom plasmanu vozača sa 139 bodova, a treći je Botas sa 111. Prvi je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 153 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: