Mažić sudi finale Kupa konfederacija

Finale ipak sude najbolji – Milorad Mažić će sa najboljim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem deliti pravdu u finalu Kupa konfederacija.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

16:51

Mažić sudi finale Kupa konfederacija
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

B92.net sport nezvanično saznaje da će srpski sudija voditi najveći meč na ovogodišnjem "Mundijalitu" u Rusiji, u kojem se sastaju reprezentacije Nemačke i Čilea.

Utakmica je na programu u nedelju od 21 sat u Sankt Peterburgu, a naša najbolja sudijska ekipa naći će se na centru igrališta, čime je potvrđeno koliku sigurnost i poverenje uživa kod FIFA.š

Nagrada za veliki trud i odlično odrađen posao na utakmici Australija – Kamerun, kao i izuzetno tačno kontrolisanje video tehnologije VAR (u dva navrata), stigla je u vidu finala, što će im biti drugo u karijeri, nakon Superkupa Evrope prošlog leta.

Iako je tokom godine sastav bio konstantan, nije izabran za finale Lige šampiona, uprkos tome što je bio u najužem izboru.

Osim toga, Mažić je ove sezone bio na centru i na dva duela kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a takmičenje u Rusiji služi kao generalna proba baš za taj turnir, što je nedavno potvrdio i predsednik sudijske komisije FIFA Pjerluiđi Kolina.

"Ove sudije su potencijalni kandidati za Svetsko prvenstvo sledeće godine u Rusiji, tako da je turnir visokog profila kao što je Kup konfederacija 2017. ključan za njihovu pripremu. Ubeđeni smo da će doneti kvalitet kojem svi stremimo", rekao je tada Kolina.

Nemci su u polufinalu deklasirali Meksiko sa 4:1, dok su Čileanci eliminisali prvaka Evrope Portugal, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: