Francuzi bez NBA zvezda, Slovenci sa Amerikancem

Selektor reprezentacije Francuske Vensan Kole i njegov kolega iz Slovenije Igor Kokoškov saopštili su preliminarni spisak igrača za Evropsko prvenstvo.

Izvor: PT

Četvrtak, 29.06.2017.

16:30

Francuzi bez NBA zvezda, Slovenci sa Amerikancem
Getty Images

Kao što je i pre bilo najavljeno "Trikolori" će na šampionat Starog kontinenta doći bez NBA igrača Tonija Parkera, Nikole Batuma i Rudija Gobera.

Sa druge strane, očekivano u sastavu se nalazi centar/krilni centar Real Madrida Entoni Rendolf, koji je skoro dobio državljanstvo Slovenije.

Francuski sastav predvodi iskusni Boris Dijao, a pored njega tim je veoma podmalađen i čine ga: Toma Ertel, Antoan Dio, Leo Vesterman, Nando De Kolo, Evan Furnije, Edvin Džekson, Rodrig Buboa, Timoti Luvavu, Jakuba Utara, Kim Tili, Kevin Serafan, Žofri Lovernj, Lu Laberi, Livio Žan-Čarls, Mustafa Fal i Vinsent Porijer.

U ekipi Igora Kokoškova, pored Entonija Rendolfa, najviše pažnje privlači plejmejker Majami Hita Goran Dragić, kao i supertalentovani igrač Real Madrida Luka Dončić.

Pored ove trojice igrača, sastav čine: Jaka Blažič, Gregor Hrovat, Tomaž Bolčina, Žiga Dimec, Miha Lapornik, Matic Rebec, Klemen Prepelič, Edo Murić, Vlatko Čančar, Blaž Mahkovič, Jan Kosi, Aleksej Nikolić, Saša Zagorac, Gašep Vidmar, Luka Rupnik i Žan Mark Šiško.

Evrospko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a Francuska i Slovenija igraće u grupi A sa Poljskom, Grčkom, Islandom i domaćinom Finskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: