Vaterpolisti nepobedivi skoro četiri godine

Od poslednjeg finala nekog vaterpolo takmičenja u kojem nije pobedila reprezentacija Srbije prošle su tri godine, deset meseci i 23 dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

14:58

Vaterpolisti nepobedivi skoro četiri godine
Foto: Promo VSS

Slavlje ekipe Dejana Savića u ruskoj Ruzi u nedelju bi se zbog toga moglo nazvati sasvim očekivanim.

Trećeg avgusta 2013. godine Mađari su u finalu prvenstva sveta u Barseloni bili bolji od Crne Gore.

Taj meč bio je i poslednje finale nekog velikog takmičenja do danas u kojem nije bilo tima Srbije. "Pred odlazak na završnicu Svetske lige rekli smo naše ciljeve i planove, koji su sada ispunjeni. Igrači su dali svoj maksimum. Čestitam im na tome. Vidno su bili umorni, što se videlo u poslednja dva meča, ali uspeli su da dodju do još jednog zlata", rekao je selektor Srbije Dejan Savić.

Preokretom u finalu Svetske lige i pobedom nad starim rivalima, Italijanima od 10:9, "delfini" ne samo da su nastavili dominaciju u tom takmičenju, već i nastavili da osvajaju sva moguća nadmetanja na kojima bi se pojavili.

Konkretno, od Svetskog prvenstva u Španiji, na kojem je selekcija tadašnjeg debitanta na mestu selektora, Dejana Savića, ispala u četvrtfinalu od Crne Gore, Srbija je do danas osvojila Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, dve Svetske lige i jedan Svetski kup.

"Za tri sedmice nas čeka Svetsko prvenstvo. Niko ne razmišlja o tome kako je igračima posle ovoga, što je bilo izuzetno naporno. Prvi deo priprema smo obavili kako smo planirali. Sledi manje osveženje, pa put u Madjarsku gde ćemo trenirati s njima. Znamo zacrtane ciljeve i jednostavno nastavljamo gde smo stali", rekao je Savić.

2014. godine zlata su osvojena u Svetskoj ligi, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i na Svetskom kupu. Sledeće, 2015. godine, 'Delfini' su slavili u Svetskoj ligi, pa na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Prošle godine osvojeno je sve, Evropsko prvenstvo u Beogradu, još jednom Svetska liga i, najzad, olimpijski tron u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: