"Zvezdi nije ni približno teško kao mom Partizanu"

Trofejni trener Duško Vujošević tvrdi da se finansijski problemi Crvene zvezde ne mogu porediti sa onim koje je imao Partizan dok je on bio na klupi crno-belih.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 26.06.2017.

13:58

Foto: StarSport

Vujošević za B92.net kaže da se ove sezone nije mnogo bavio igrama Partizana koji je u polufinalu plejofa izgubio od FMP Železnika.

“Jesam odgledao ponešto”, kaže Vujošević, ali na pitanje kako mu se činila igra kluba sa kojim je ostvario najveće uspehe kratko odgovara, "Ne bih to komentarisao".

Partizan je poslednju titulu u Srbiji osvojio 2014. godine, a od tada primat preuzima večiti rival. Crno-beli su došli do trofeja uprkos lošem stanju u klubu, što izgleda slično kao ono što je sada uradila Zvezda.

"Ni slučajno nije slično. Imaju poteškoća, ali mi smo bili.. znate kada od deset plata koje treba da se prime, godišnje se prime dve, razumete, govorimo o igračima. To je poslednja sezona bila", kaže Vujošević.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić je pre desetak dana na konferenciji za medije izjavio da treba da dobije deo treće plate, a da ne zna da li su igrači dobili cele četiri. Vujošević iz svog ugla opisuje kako je bilo održavati mir u svlačionici u takvoj situaciji.

"Veoma teško je bilo to sa pedagoške strane balansirati. Znam da i kod njih postoje problemi, nisam se posebno udubljivao koliki su oni zaista i zbog čega su takvi ali sam siguran da kada je Beograd organizovao pre svega zbog Zvezde fajnal for, da će ići sa ambicijama da napravi tim koji će se plasirati na F4".

Poslednjih dana su sve češće glasine da se za Jovića, Kuzmića, Dženkinsa interesuju brojni inostrani klubovi. Klub sa Malog Kalemegdana je te glasine negirao saopštenjem u nedelju. Ipak, kada je Radonjić na konferenciji rekao i da su okolnosti nezahvalne da bi se tog trenutka pričalo o ostanku, ostalo je neizvesno ko bi mogao da vodi stručni štab crveno-belih.

"E sad, ko će praviti taj tim, ko će biti u rukovodstvu i tako dalje, to je pitanje nekih dvorskih igara koje ne želim ni da tumačim", kaže Vujošević, ali napominje da u Zvezdi sigurno nije tako teško stanje kakvo je bilo u Partizanu dok je još bio u klubu.

"Poređenje njihovih teškoća sa onima u kojima smo mi bili i koje su bile i svesno proizvedene i svakodnevno povećavane i na kraju bez nade da se krene nabolje… sigurno kod njih nije takav slučaj", smatra Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: