Dreksler: LBJ je u pravu, supertimova ima od 60-ih

Legenda NBA lige Klajd Dreksler rekao je za ESPN da supertimovi postojali oduvek, tačnije od one generacije Boston Seltiksa sredinom šezdesetih.

Izvor: PT

Ponedeljak, 26.06.2017.

13:30

Dreksler: LBJ je u pravu, supertimova ima od 60-ih
Getty Images

Dreksler se oglasio zbog izjave Lebrona Džejmsa koji je odgovorio Drejmondu Grinu koji ga je "optužio" da je on krenuo sa stvaranjem supertimova.

Džejms je tada rekao da velike trojke ili velike četvorke postoje oduvek, spomenuvši Hjuston koji je u sezoni 1995/1996 u ekipi imao Hakima Olajdžuvona, Čarlsa Barklija i Klajda Drekslera.

Upravo zbog toga se oglasio je Klajd, koji je kazao da ta ekipe nije bila supertim i složio se sa Lebronom konstatacijom da oni postoje još od sredine prošlog veka.

"Znate, volim Lebrona i sve što je rekao je skoro tačno. Ali ja bih dao malo drugačije mišljenje. Seltiksi iz '60 bili su prvi pravi supertim predvođen Bilom Raselom, Džonom Havličekom, Bobom Kouzijem i Semom Džounsom. Potom su usledili Lejkersi i velika trojka, Karim, Medžik i Vorti, a tu je i druga generacija Boston koju su predvodili čak pet odličnih igrača, Bird, Periš, Maksvel, Mekhejl i Džonson", rekao je Dreksler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: