Milojević: Imamo problema u odbrani

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je odbranu kao slabu tačku tima posle priprema na Zlatiboru.

Izvor: AK

Nedelja, 25.06.2017.

08:43

Milojević: Imamo problema u odbrani
Foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su remizirali u oba test meča sa "reprezentacijom" Užica i Rudarom iz Pljevalja, jedinim utakmicama pred početak sezone u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Mnogo vremena je potrebno igračima da se uigraju. Dosta je tu tandema, ne samo u zadnjoj liniji, koji moraju da se uigraju, da se upoznaju, da se „vežu“. Interesantno je da je desna strana terena funkcionisala jako dobro, jer se Srnić i Stojković jako dobro poznaju. Igrači tek dolaze, a ja sam zadovoljan njihovim radom. Trude se, a nekome pripreme padnu teže, nekome lakše, i oscilacije su normalne", smatra Milojević.

Milojević na startu sezone najviše očekuje od tandema iz sredine terena Mičela Donalda i Demijena le Taleka.

"Donald i Le Talek su prošle i pretprošle godine bili nosioci Zvezdine igre. Imali smo dosta razgovora, i očekujem ne samo od njih dvojice, nego i od svih ostalih da pruže više, ali u ovim sadašnjim okolnostima je bilo nemoguće očekivati više od njih. Profesionalci su, moraju da budu fokusirani na Crvenu zvezdu. Prelazni rok traje do 31. avgusta, tek smo na početku. Jedno je sigurno, ne želim i neću da imam nezadovoljne igrače. Ko izrazi želju da napusti Crvenu zvezdu, sigurno će je i napustiti. Ali, to su dobri momci, profesionalci, i u ovom trenutku žele da daju svoj maksimum i pomognu Crvenoj zvezdi, a svaka dorba ponuda za njih biće analizirana", istakao je trener Zvezde.

Dve test utakmice nisu bile dovoljno da se iskristališe startnih 11 kod Milojevića.

"Dilema oko postave imam mnogo, i imam ih stalno. Imamo igrački kadar trenutno koji imamo, njemu su pridodati mladi igrači kako bi osetili kako je to pripremati se sa prvim timom. Videćemo šta je najbolje, u zavisnosti i od protivnika odlučiću ko će igrati. Znam koji mi profili igrača još trebaju. Jako mi je bitno da igrači koji dolaze i koji će igrati daju sve od sebe na terenu, želim energiju. Igra se 90 minuta, dešavaju se i greške, ali hoću da svi igrači koji i posle 31. avgusta ostanu daju svoj maksimum. Svi pričaju kako daju maksimum, ali ja posle utakmica analiziram ko je zaista dao svoj maksimum. Da bi dali maksimum, moraju da budu zadovoljni u klubu, i takve ću igrače i tražiti. U ovom trenutku imamo dosta igrača, a problem za sada imamo u zadnjoj liniji. Što se formacije tiče, videćemo. Imamo dosta želja, ali pitanje je koliko je realno da nam se želje i ispune", rekao je Milojević.

Crveno-bele prvi ispit u narednoj sezoni očekuje već u četvrtak, dolazi ekipa sa Malte Florijana.

"Imamo informacije o Florijani, to je ekipa koja je praktično legija stranaca. Imaju dosta igrača iz Italije, a maltaški igrači su reprezentativcii. Dosta su agresivni, Italijan im je trener i usadio im je italijanski mentalitet. Imamo vremena da se dobro pripremimo za njih i to ćemo i učiniti", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: