Šta si ti Igore – golman ili kik-bokser?

Rusi će poraz od Meksika 2:1 na Kupu konfederacija uspeti nekako da zaborave, ali će se mnogi pitati šta na golu ponekad radi Igor Akinfejev.

Izvor: MLJ

Subota, 24.06.2017.

20:01

Šta si ti Igore – golman ili kik-bokser?
Printscreen Youtube

Akinfejev je lošim odbrnama doprineo preokretu Meksika u završnom kolu A grupe Kupa konfederacija.

Povela je Rusija golom Aleksandra Samedova u 25. minutu, ali joj to nije bilo dovoljno. Meksikanci su izjednačili posle udarca Nestora Arauha, koji je lobovao Akinfejeva na golu.

Čini se da je čuvar mreže Rusije i moskovskog CSKA mogao bolje da reaguje u toj situaciji. A onda je došao 52. minut i drugi gol Meksika. Akinfejev je istrčao do linije kaznenog prostora i nogom udario na Hirvinga Losana. Osim što je kik-boks udarcem napravio očigledan faul, Losano je posle ispucavanja Ektora Morena postigao gol, a Ruse ostavio u šoku.

Rezultat je ostao na snazi do kraja, Meksiko je prošao u polufinale Kupa konfederacija, a Rusiji ostaje opomena da će do Svetskog prvenstva u njihovoj zemlji morati bolje da se pripreme, ili da makar na golu nađu pouzdanijeg čuvara mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: