Hamilton: Jedan od najuzbudljivijih krugova

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je bio pod velikim prtiskom pred kvalifikacije za trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu.

Izvor: SM

Subota, 24.06.2017.

17:58

Hamilton: Jedan od najuzbudljivijih krugova
Foto: Getty Images

Hamilton je prevezao najbrži krug za minut, 40,593 sekunde. On se sa 66 pol pozicija pretekao Senu (65) i ima samo dve manje od Mihaela Šumahera, prvog na večnoj listi.

"Ovo je bio jedan od najuzbuljivijih krugova koje sam vozio cele godine. Bio sam pod velikom pritiskom pošto sam se mučio s temperaturom u gumama. Molio sam se da bude dovoljna. Naš tim je naprno radio da nas vrati na stazu za poslednji krug. Sjajno", rekao je Hamilton posle kvalifikacija.

U prvom redu u Bakuu na startu biće i drugi vozač Mercedesa Valteri Botas, a iza njih sledi tandem Ferarija Sebastijan Fetel - Kimi Raikonen.

Fetel vodi u šampionatu sa 141 bodom, Hamilton ima 129, a Botas 93.

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedelju od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: