Ejndž "pročitao" Džeksona za Porzingisa

Predsednik Boston Seltiksa Deni Ejndž smatra da je pričao trejdu centra Njujork Niksa Kristapsa Porzingisa "naduvana" za medije.

Izvor: AK

Subota, 24.06.2017.

15:05

Ejndž
Foto: Getty images

Američki mediji su prethodnih dana javljali da predsednik Niksa Fil Džekson pregovara bukvalno sa svim timovima iz NBA lige u vezi sa trejdom Letonca, a da je najbliži Finiks Sansima.

Međutim, prošao je i draft, a Portingis je i dalje član Niksa, koji su ga draftovali 2015. godine kao četvrtog pika.

"Mislim da Niksi nisu potpuno spremni da ga trejduju. Imao sam kratak telefinsko razgovor s njima. Mislim da Fil Džekson zna šta radi. Mislim da je priča malo "naduvana", više za medije", rekao je Ejndž.

Njegova izjava govori da je Džekson priču o trejdu pokrenuo samo kako bi motivisao Letonca da zaigra bolje naredne sezone, a ako bi i neki tim pristao na njegove visoke zahteve, Niksi bi svakako profitirali.

"Bez obzira kako Niksi tretiraju svoje igrače, Kris želi da ostane u Njujorku. Voli grad, voli navijače, želi da pobeđuje sa Niksima. Ako bude trejdovan, izaći će iz ugovora i sam odlučiti o svojoj budućnosti", rekao je Portingisov agent i brat Janis.

Cela priča u vezi sa trejdom jednog od najboljih centara lige krenula je nakon što je Džekson javno kritikovao Porzingisa jer nije došao na poslednji timski sastanak u prošloj sezoni.

Porzingis je inače tokom sezone kritikovao Džeksona i Nikse zbog namere da trejduju najveću zvezdu tima Karmela Entonija.

Letonac je prošle sezone prosečno beležio 18,1 poena uz 6,2 skokova, dve blokade i 1,5 asistencija po meču u NBA.

U septembru će predvoditi svoju reprezentaciju na Evrobasketu, a igraće u Grupi D u Istanbulu u kojoj je i Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: