Srbija izgubila na startu Evropske lige

Selekcija Srbije u fudbalu na pesku poražena je od Norveške sa 9:8, posle penala, u meču 1. kola na turniru Evropske lige.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

23:30

Srbija izgubila na startu Evropske lige
Foto: beachsoccer.com

U regularnom toku i posle produžetka bilo je 6:6, Srbija je imala veliku šansu da slavi, ali su Skandinavci izborili penale golom 12 sekundi pre kraja produžetka.

U penal seriji neprecizan je bio jedan od najboljih pojedinaca meča, Nemanja Vučićević, čiji je šut zaustavila stativa.

Nije Srbija imala sreće u prvoj trećini, posebno u njenoj završnici. Norvežani su poveli posle šuta Jakobsena u poslednjem minutu ove deonice, a lopta je na putu do gola nezgodno odskočila i prevarila Milivojevića – 0:1.
Foto: beachsoccer.com
Nemanja Vučićević je izjednačio samo 24 sekunde po startu druge trećine. Bila je to sjajna kontra i rutinska egzekucija najboljeg strelca srpskog tima – 1:1. Nedugo potom Srbija je vodila, posle prelepe akcije i gola debitanta Trajkovića – 2:1.

Ali, ponovo je neopreznost skupo koštala tim Dejana Kneževića, posle šuta golmana Sandsoera loptu je glavom zakačio Salveson, Milivojević je bio nemoćan u ovoj situaciji – 2:2.

U 26. minutu, neopreznost srpskog tima iskoristio je ponovo Jakobsen, koji je preciznim šutem vratio prednost svom timu – 2:3. No, to je bio tek bio početak uzbuđenja. Vučićević je doneo novo izjednačenje iz slobodnog udarca, bio je to vrlo snažan i precizan šut – 3:3.

Završnica je bila paklena, uz „kišu golova“. Najpre je prednost Norveškoj, poslednju na ovom meču, doneo golman Sandsoer – 4:3. Usledila je maestralna akcija domaćeg tima posle kornera i poluvolej kapitena Nikole Čubrilovića za izjednačenje – 4:4.

Odmah potom, još jedna perfektna akcija i gol posle dodavanja rukom golmana Milivojevića, te završnica glavom Jovančića – 5:4. Bio je to gol kakav se retko viđa! Ali, potom je u dva navrata Jakobsen spašavao svoj tim, najpre na isteku poslednje trećine, a potom i 12 sekundi pre kraja produžetka.

Srbija u subotu od 18 sati u 2. kolu igra protiv Češke.
Foto: beachsoccer.com
Selektor Srbije Dejan Knežević čestitao je igračima na igri, ali je imao i šta da im zameri posle nesrećnog poraza.

"Teško mi je i žao mi je zbog momaka, dali su sve od sebe. Umoran sam i ja posle svega ovoga, primili smo gol 12 sekundi pre isteka produžetka. Čestitam momcima, stvarno su se borili, drugačije je nego prošle godine. Imali smo ih, imali smo pobedu, na kraju nismo ni bod uzeli. Sledeći su Česi, moramo da se vratimo kako znamo i umemo", rekao je Knežević.

Kapiten Nikola Čubirlović bio je razoćaran zbog poraza, ali i ponosan na borbenost koju su prikazali njegovi saigrači.

"Ostavili smo srce na terenu, ispoštovali smo 95% onog što je dogovoreno. Ono što nismo, došlo nam je glave. Imali smo dobijenu utakmicu, primili smo gol 12 sekundi pre kraja. Moramo ovo da zaboravimo, da se fokusiramo na Čehe, da probamo da pobedimo ekipu koja je fizički zaista jaka. Samo trijumf nas ostavlja u igri za plasman na finalni turnir u Kataniji", rekao je Čubrilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: