U21 EP: Biti il' ne biti za "Orliće"

Mladi fudbaleri Srbije igraju od 18 časova protiv Makedonije, u drugom, možda i ključnom meču u borbi za polufinale U21 Evropskog prvenstva.

Izvor: AK

Utorak, 20.06.2017.

09:29

U21 EP: Biti il' ne biti za

Srbija je na startu turnira u Poljskoj poražena od Portugala 2:0, dok je Makedonija doživela debakl protiv Španije sa 5:0.

Bivši zemljaci su do sada imali četiri međusobna duela u ovom uzrastu, Srbija vodi 2-1-1, a "Orlići" su ubedljivo dobili poslednja dva susreta sa 5:1 u kvalifikacijama za EP 2012, te 4:1 u prijateljskoj utakmici 2013.

"Radi se o dobroj reprezentaciji koja je prvu utakmicu izgubila ubedljivim rezultatom, a imala je skoro isti posed kao Španija. Makedonija je uputila veliki broj udaraca ga golu rivala, a opet primili su golove, prvi posle makazica, drugi iz velike daljine u sam gornji ugao, treći iz penala. Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, pa na 0:1 stopostotnu šansu. Nisu imali sreće pri realizaciji, nisu slučajno na Evropskom prvenstvu", rekao je selektor "Orlića" Nenad Lalatović.

Makedonci su protiv Španije poraženi posle 12 utakmica bez poraza. Igrali su u stastavu: Aleksovski – Demiri, Velkoski, Zajkov, Bejtulai – Berdi, Nikolov – Markoski, Radeski, Babunski – Angelov.

"Imaju kvalitet, dva dobra beka, na sredini dvojicu veoma dobrih igrača, visoko po krilima su takođe veoma dobri, agresivni, brzi, hitri, jednostavno znaju da budu veoma nezgodni. Opasni su iz kontranapada. Sve to je, ipak, za našu upotrebu, jer znamo da možemo i moramo da ih pobedimo. A onda da ispratimo duel između Španije i Portugala, da vidimo šta nas očekuje u poslednjem kolu u grupi", dodao je Lalatović.

Kapiten Makedonije Boban Nikolov najavio je ofanzivnu igru i napad na tri boda protiv Srbije.

"Ovo je ključna utakmica za nas na EP. Znamo da nas čeka ekstremno težak meč, ali smo navikli na to. Za nas prvenstvo nije završeno, uprkos ubedljivom porazu od Španije. Naprotiv, verujemo da možemo do rezultata koji će nas vratiti u igru. Nema kalkulacija, moramo da pobedimo Srbiju. Igrali smo protiv njih na SP do 20 godina, ovo je balkanski derbi. Nadam se da ćemo biti na nivou kao protiv Španije, ali da će ovaj put rezultat biti u našu korist", rekao je Nikolov.

U drugom meču grupe u derbiju se od 20:45 sastaju Španija i Portugal. Oba meča igraju se na stadionu u Bidgošću kapaciteta 20.000 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: