Sonja heroina: Saigračice zbog nas padale na glavu

Sonja Petrović, najbolja srpska košarkašica i heroina pobede nad Slovenijom, nije želela sebe da ističe u prvi plan.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Foto: Košarkaški savez Srbije
Foto: Košarkaški savez Srbije

Petrovićeva je predvodila Srbiju do trijumfa nad Slovenkama sa 88:69, čime je naša selekcija obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Ona je, iako povređena,meč završila sa 23 poena, 5 skokova i 6 asistencija, ali je pohvalila saigračice koje su joj pomogle.

“Najbitnije je da nismo na putu kući… Slovenke su pokazale zašto su ovde, utakmica je bila previše teška iako to rezultat ne govori. Čestitke svim saigračicama i sturčnom štabu, stvarno smo dale sve od sebe. Krenule smo u grču zbog opterećenja, ali naše igračice koje su tokom celih priprema u senci i o kojima se ne priča jer nisu povređene i nisu vođe, dale su nam energiju. I Maja Škorić, i Tina Jovanović, i Tamara Radočaj, i Nevena Jovanović koja je preuzela veliku odgovornost, sve su na neki način imale zadatke i prikrivale sve naše nedostatke koje imamo, posebno Ana i ja trenutno… I Jelenu Milovanović je stiglo…”, rekla je Petrovićeva i nastavila.

“Tako da kapa dole njima, one rade dva meseca i padaju na glavu i bez njih se ništa ne bi dogodilo. Nadam se da je ovo probijanje leda i da ćemo pokazivati bolje igre do kraja EP. Ovo je stvarno timski uspeh”.

Maja Škorić je bila “X faktor” jer je iz drugog plana dodala 11 poena.

“To je to, probudile smo se i pokazale zašto smo došle na EP. Ne znam šta nas je kočilo, ali sad smo na pravom putu. Recept za pobede je da svaka da sve od sebe, drugačije ne možemo. Nismo skup velikih zvezda, imamo ih naravno, ali borbenost je ključ svega. Sve što sam radila je za tim, bilo je sve ili ništa. Kao što nam je selektor Karadžić rekao pre meča, morale smo da damo maksimum mogućnosti. Borile smo se za Srbiju, za našu državu, nismo smele da odemo kući. Nadam se da je ovo ta utakmica u kojoj smo ‘kliknule’, takav nam je mentalitet da moramo sve težim putem, otežale smo sebi maksimalno i onda pokazale pravo lice”, zaključila je Škorićeva.

Sport

strana 1 od 3 idi na stranu