Sevilja nema novca, Jovetić se vraća u Inter

Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić vratiće se u Inter, pošto Sevilja, gde je prošle sezone igrao na pozajmici, ne može da otkupi njegov ugovor.

Izvor: B92, Beta Španija
Podeli
Photo by Aitor Alcalde/Getty Images
Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

Jovetić je u drugom delu prošle sezone igrao na pozajmici u Sevilji, za koju je postigao sedam golova u svim takmičenjima.

Sportski direktor Sevilje Oskar Arijas rekao je da najverovatnije neće biti ništa od Jovetićevog ostanka u klubu, što zbog cene koju Inter traži, ali i velikih zahteva 27-godišnjeg fudbalera.

"To je od svega po malo, nije samo jedan razlog. Mogli bismo da mu damo veću platu nego što sada nudimo kada ne bismo morali da plaćamo transfer. Ili obrnuto, mogli bismo da platimo transfer da zahtevi igrača nisu toliko veliki. U našem modelu poslovanja moramo imati kontrolisane troškove. Nemamo budžete kao Mančester siti, Barselona, Čelsi ili Real Madrid", rekao je Arijas za sajt ABCSevilja.

On je dodao da svi u klubu moraju da budu realni i da se ponekad ne ostvare ciljevi.

"Možemo da uložimo napor, kao što smo uradili u Jovetićevom slučaju, ali uvek u sklopu parametara. Situacija je komplikovana, pošto on mnogo zarađuje, a Inter traži mnogo. Nismo spremni, niti smo u stanju da nosimo takav teret. Već smo prekoračili naš limit. Ako ne može, onda ne može. Želimo Stevanu sreću u nastavku karijere, a mi ćemo potražiti alternativu", rekao je Arijas.

Sport

strana 1 od 3 idi na stranu