Nenadić promašio za pobedu,bod u Minsku vodi na EP

Rukometaši Srbije u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe 2 za odlazak na EP odigrali su nerešen meč protiv Poljske - 34:34

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2017.

20:36

Nenadić promašio za pobedu,bod u Minsku vodi na EP
Starsport

'Orlovima' je bila potrebna pobeda protiv Poljaka za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspeli da iskoriste veliku šansu.

Iako su bolje otvorili meč, gosti su uspeli da im se rezultatski približe,a potom i boljom igrom i da povedu. Najveću prednost stekli su tri minuta pre kraja prvog poluvremena, da bi posle tajm-auta Jovice Cvetkovića 'Orlovi' uspeli da izjednače i sa tim rezultatom se otišlo na odmor - 19:19.

U drugom poluvremenu viđena je velika borba, u kojoj često dolazilo do prekida kako bi teren bio očišćen. Izabranici Jovice Cvetkovića su jurili rezultat i pokušavali da se rezultatski približe, ali nisu uspeli da prevare na golu sjajnog golmana Poljske reprezentacije.

Ipak, 'Orlovi' su na tri minuta pre kraja da od -3 došli do gola zaostatka i najavili dramatičniju završnicu.

Posle dosta neiskorišćenih prilika, konačno su uspeli da izjednače, a u poslednjem napadu promašili su gol za pobedu.

Najbolji igrač Petar Nenadić popustio je priliku da odvede direktno reprezentaciju na Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji kod 'Orlova' bio je Petra Nenadić koji je postigao devet, a pratili su ga Rastko Stojković i Dobrivoje Marković sa po pet golova, dok su najefikasniji u gostujućoj ekipi bili Rafal Pribilski i Pjotr Črapkovski sa po 8 pogodaka

Ovaj bod je dovoljan za poziciju najboljeg trećeplasiranog, koja takodje obezbedjuje mesto na EP, ali to još nije izvesno.
Srbija je i dalje prva na tabeli Grupe dva sa sedam bodova, jednim više od Belorusije, a dva od Rumunije, koje će se u četvrtak međusobno sastati.

Poljska ima tri boda, ali je bez šanse da se plasira na kontinentalni šampionat.

Srpski rukometaši će poslednju utakmicu u kvalifikacijama igrati u nedelju u gostima protiv Belorusije.

Ako pobedi Belorusija, onda je srpski tim sigurno na EP, u protivnom sve će biti poznato posle meča sa Belorusima u nedelju u Minsku.

Šampionat Evrope održava se u Hrvatskoj od 12. do 28. januara 2018. godine.

.
Starsport
Tekstualni prenos možete pratiti na našem sajtu:

Prvi napad iskoristili su srpski rukometaši preko Petra Nenadića za vođstvo do 1:0,a odmah potom golman Strahinja Milić odbija prvi napad Poljaka.
Srbija je sjajno krenula, a u listu strelaca prvi put se upisao Obradović.
Brzim napadom selekcija Poljske smanjuje prednost naše selekcije, da bi u narednom napadu izjednačili. Sjajnom akcijom Stojković vraća prednost 'Orlova' – 3:2.

Još jednom, srpski igrači nisu uspeli da spreče brzu kontru gostiju, pa ponovo dolazi do izjednačenja u Nišu. Još jednom je precizan bio Stojković koji je postigao dva gola pa posle sedam minuta igre, Srbija ponovo vodi - 5:4, a majstorijom Markovića,ponovo imaju dva gola prednosti - 6:4.

Petar Nenadić sa linije penala postiže treći gol na meču, a potom i četvrti za vođstvo Srbije od 8:5.

Agresivnom igrom Poljaci smanjuju prednost domaćeg sastava, a potom dolaze do izjednačenja - 9:9. Priliku za još jedno vođstvo, selekcija Srbije iskoristila je preko Zelenovića za 10:9, ali i pored igrača više uspevamo da primimo gol, za novo izjednačenje - 10:10. Kornecki je nastavio sa sjajnim odbranama i nije dozvolio Petru Nenadiću da se drugi put upiše sa penala.

Za razliku od njega, Morito je bio uspešan i savladao Cuparu, za prvo vođstvo Poljaka –10:11, ali sjajnom akcijom naših igrača i drugim golom Dobrivoja Markovića, izabranici Jovice Cvetkovića ponovo su uspeli da izjednače – 11:11.
StarSport
Opet je Marković pronašao način da savlada Korneckog, ali Poljaci na drugoj strani još jednom realizuju napad za 12:13.

'Orlovi' su loše iskoristili napada, što su odmah kaznili gosti koji sada vode dva gola prednosti 12:14.

Majstorstvo Đukića podiglo je publiku na noge, sjajnim akrobatskim potezom smanjuje vođstvo za 13:14.

Prva odbrana Cupare ne meču, nije dozvolio da prođe napad Poljaka, da bi Obradović zboh povlačenja za vrat, dobio dva minuta isključenja, što Poljaci uigranom akcijom iskorišćavaju za - 13:15.

U izgubljenoj akciji,sjajni Nenadić uspeva da pronađe rešenje i postiže šesti gol od 14.
Ponovo su iskoristili napad gosti, dok je loptu Nenaića zaustavio Kornecki, a Poljaci iskorišćavaju priliku za povećanje prednosi 14:17.

Na samo tri minuta do kraja prvog poluvremena, gosti su stekli najveću prednost pa je Jovica Cvetković morao da zatraži takm-aut.

Pogotkom Draška Nenadića i Marsenića 'Orlovi' su od "minus" tri došli do "minus" 1 za 17:18. Cupara je odbranio sedmerac Moritini,a Stojković sa sedam metara pogađa za izjednačenje - 19:19.

Poslednji napad nisu iskoristili Poljaci, pa posle 30 minuta igre nerešeno je u "Čairu"- 19:19 (poluvreme).
Starsport
Odmah na startu drugog dela meča, gosti su nastavili i sadva gola ponovo se rezultatski odlepili – 19:21.

Prvi pogodak za našu reprezentaciju u drugom poluvremenu postigao je Ilić. U nastavku meča, Nenadić je uspeo da samanji prednost, ali su gosti nastavili da realizuju napade, za razliku od izabranika Jovice Cvetkovića, koji lošom igrom nisu iskoristili svoje napade, pa Poljaci sa tri gola prednosti vode - 25:22.

Konačno su uspeli, i sa krila preko Nemanje Ilića smanjuju prednost gostiju. Odmah su Poljaci nastavili sa organizovanom igrom da povećavaju prednost,da bi 'Orlovi' iz kontre zatresli mrežu protivnika i rezultatski se približili - 25:26.

Posle tajm-auta selektora Srbije, utakmica je na kratko zaustavljena jer su navijači zapalili baklju, ali je brzo nastavljen meč.

Mogli su naši rukometaši da došu do izjednačenja, ali Draško Nenadić nije bio uspešan, što je su Poljaci kaznili sjajnom akcijom, pa gosti ponovo imaju dva gola prednosti 27:25.
Međutim, odmah su Poljaci odgovorili novim golom za 30:28. 'Orlovi' su potom iskoristili igrača više, a Zelenović upisuje svoj treći gol na ovom meču - 29:30.

Posle loše kontre Poljaka, Đorđić postiže važan pogodak, ali ponovo nisu iskoristili napad i promašili zicer za izjednačenje. Počeli su i gosti da greše, da bi u narednom napadu iz nestvarne situacije pogodili za novu prednost od dva gola - 32:30.

Golovima Đukića i Zelnovća, naša selekcija rezultatski se približila protivniku, ali opet ne iskorišćavaju napad za izjednačenje,

Devetim pogotkom Petar Nenadić smanjuje zaostatak, pa Poljaci ponovo imaju gol zaostatka - 33:34. Gosti naredni napad nisu iskoristili, a dva naredna napada 'Orlovi' nisu iskoristili šansu za izjednačenje.

Konačno, Srbija je izjednačila, ali nije uspela da iskoristi poslednji napada, Petar Nenadić je promašio šut za pobedu pa je meč završen nerešenim rezultatom - 34:34.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: