Australija dobila S. Arabiju i ostala u igri za SP

Reprezentacija Australije pobedila je Saudijsku Arabiju i zadržala šanse da izbori direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine – 3:2 (2:2).

Izvor:

Četvrtak, 08.06.2017.

17:29

Australija dobila S. Arabiju i ostala u igri za SP
Getty Images

'Kenguri sada imaju 16 bodova, isto koliko i Saudijci na drugom mestu grupe B, dok prvoplasirani Japan takođe ima 16, ali i utakmicu manje.

Na Mundijal će direktno prve dve reprezentacije, dok će treća morati da igra baraž sa trećeplasiranim iz grupe A, što je trenutno tim Uzbekistana.

Sjajan meč osme runde u Adelajdu delom je ostao u senci sramnog poteza selekcije gostiju, koja je odlučila da ne oda počast žrtvama nedavnog terorističkog napada u Mančesteru.

Domaći su poveli već u sedmom minutu preko Tomija Jurića, ali su Saudijci uspeli da izjednače petnaest minuta kasnije preko Salema Al-Davsarija.

Jurić ponovo dovodi svoj tim u vođstvo u 36, ali gosti još jednom imaju odgovor – Mohamed Al-Sahlavi pogađa u drugom minutu nadoknade prvog dela igre.

Ipak, da Australija osvoji sva tri boda pobrinuo se vezista Seltika Tim Rogić posle dvadeset minuta igre u nastavku, postavivši konačan rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: