"Zbog Srbije rizikovao karijeru, a oni me šutnu"

Štoper Alanje i mladi reprezentativac Srbije Darko Lazić ogorčen je jer ga nema na spisku za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. istakavši da to nije zaslužio.

Izvor:

Sreda, 24.05.2017.

10:24

Getty Images

Lazić kaže da je u dresu 'Orlova' protiv Norveške nastupao pod jakim bolovima i pod injekcijama, kao i da je time ugozio karijeru, ali da ne žali zbog toga.

"Za reprezentaciju u baražu protiv Norveške sam igrao pod jakim bolovima i pod injekcijama, to mogu da potvrde tadašnji doktor i selektor jer sam to u dogovoru sa njima uradio. Sve to sam stavio u peti plan, ne drugi, nego peti, zbog reprezentacije jer nisam hteo da je ostavim na cedilu. I ne žalim zbog toga!", stoji u uvodu Lazićevog obraćanja koje je dostavio 'Sportskom žurnalu'.

Obrazloženje selektora Nenada Lalatovića bilo je da Lazić ne igra od odlaska u Tursku.
StarSport
"To da ne igram jer sam povređen priče su za malu decu. U poslednje dve i po godine nisam trenirao dvadesetak dana ukupno. Zbog te reprezentacije sam možda i rizikovao karijeru, ali to niko ne zna da ceni. Dao sam sve za reprezentaciju, živeo za ovaj poziv, i mislim da nije pošteno da mi tako vrate. U sadašnji klub sam došao malo rovit zbog baraža i imao manju minutažu, ali to da nisam uopšte igrao i da imam dve povrede nije tačno. Naravno, niko iz FSS me nije ni pozvao da pita – 'Kako si? Šta se dešava?''. Time su pokazali kakvi su ljudi", ističe bivši defanzivac Crvene zvezde.

"Nije u redu da momci koji su izneli kvalifikacije ne budu pozvani, a neki igrači debituju na Evropskom prvenstvu. Nepravda mi se nanosi treći put, pre toga su me isto dva puta sklonili sa Evropskog prvenstva za igrače do 17 i 21 godine, a kad je u baražu bitna pobeda onda se šalje poziv i posle me šutnu!? Opet naglašavam da je jako glup razlog da sam povređen i da nisam u treningu jer je svako iz reprezentacije mogao da pozove klub i da proveri da treniram", zaključio je Lazić saopštenje.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u gradu Bigodšć, protiv Portugala, Makedonije i Španije, a izostanak Lazića nije jedino iznenađenje na Lalatovićevom spisku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: