BB: Ne još NBA; Kalina: Ne kladite se protiv mene

Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović su najbolji strelci finala Evrolige, a posle utakmice govorili su o utiscima i ambicijama za naredne sezone.

Izvor: M.LJ.

Nedelja, 21.05.2017.

22:44

BB: Ne još NBA; Kalina: Ne kladite se protiv mene
Getty Images

Dvojica srpskih igrača predvodili su Fenerbahče do prvog evropskog trofeja u klupskoj i istoriji turske košarke sa po 17 poena.

"Mnogo smo srećni, dugo smo radili za ovo i evo stiglo je. Stvarno mislim da je ovo kruna moje karijere za sada. Ne znam šta da kažem, nemojte se nikada kladiti protiv Kaline", rekao je u šali Kalinić.

Njegova minutaža je na finalnom turniru zavidna, a osim odbrambenih zadataka, bio je izuzetan i u napadu. Kaže da je za to zaslužno razumevanje sa Željkom Obradovićem.

"Mislim da smo se konačno skontali i shvatio je šta može da dobije od mene. Ukazao mi je poverenje i mislim da sam to opravdao ovim utakmicama. On zna kako da se ponaša u ovoj situaciji, ali mi ne. Nadamo se da smo tek počeli, treba samo da nastavimo da radimo i da započnemo jednu dinastiju", dodao je krilni igrač Fenera u izjavi za Sport Klub.

Kalinić smatra da je dinastija trebalo da počne još prošle godine. Fenerbahče je bio nadomak trofeja, ali je Hrijapa Armejcima jednim skokom i košem u poslednjim trenucima obezbedio produžetak. CSKA je posle produžetka osvojio titulu.

Nikola Kalinić je prokomentarisao i ulogu navijača u Istanbulu čiju su podršku imali.

"Fenomenalna atmosfera, navijači su odradili svoj deo posla i mi naš na terenu i polufinale smo odigrali besprekorno, sve što smo zamislili smo i uradili i oni su to nagradili", kaže bivši igrač Crvene zvezde.

Bogdan Bogdanović je rekao da je osećaj neverovatan i da je više puta odgledao utakmicu iz Berlina koju su odigrali nervozno. Iskustvo iz te utakmice je pomoglo sada.

"Još uvek ne mogu da verujem, pod adrenalinom sam i osećaj je neverovatan. Nismo igrali za kljuučeve grada, igrali smo za saigrače i zato što volimo košarku. Želeo bih da se zahvalim organizatorima, porodici i saigračima koji su verovali i kada nije išlo dobro", rekao je Bogdanović za Sport Klub.

On i Kalinić su imali po 17 poena protiv Olimpijakosa.

"Pre dva dana 14, pre dva meseca nula, nije to sada važno jer smo mi šampioni Evrope", dodao je Bogdanović.

Posle trećeg faula koji je napravio, trener Obradović ga je preselio na klupu na kojoj je presedeo skoro celu četvrtinu.

"Ja uvek mislim da mogu bolje ali eto ja grešim i sudije greše i to je deo igre. Nekad odreagujem i preemotivno pa me sudija kazni", kaže Bogdanović.

Bogdanović nije želeo da komentariše spekulacije da bi od naredne sezone mogao da ode preko Atlantika i postane član Sakramento Kingsa.

"Ne još, imamo tursko prvenstvo na koje moramo da se koncentrišemo pa ćemo da pričamo", rekao je bivši bek Partizana.

MVP finalnog turnira bio je Ekpe Judo koji je zahvalio treneru Željku Obradoviću što je verovao u njega i rekao da je srećan jer su sezonu počeli slabo pa su mnogi sumnjali u ekipu.

Obradović je pobedom protiv Olimpijakosa osvojio svoju devetu titulu u Evroligi kao trener, a Fenerbahče je četvrta ekipa koju je predvodio do trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: