Igrač Mege u idealnoj petorci juniorske Evrolige

Goga Bitadze (17), krilni centar Mega Bemaksa uvršten je u najbolju petorku završnog turnira Evrolige za juniore.

Izvor: M.LJ.

Nedelja, 21.05.2017.

20:20

Igrač Mege u idealnoj petorci juniorske Evrolige
Youtube printscreen

On je priznanje zaslužio neverovatnom partijom u finalu, ali i tokom čitavog turnira. U finalu je imao 17 poena, 20 skokova i čak 5 blokada. To mu je donelo indeks 39.

Na turniru je prosečno imao dabl dabl sa 17,7 poena, 10 skokova, a najbolji je i bloker takmičenja sa 3,7 blokada i drugoplasirani u indeksu korisnosti (24,5).

Bitadze je u ekipu Mege stigao decembra 2015. godine. Na Evropskom prvenstvu B kategorije za igrače do 16 godina je pre dve godine bio najbolji centar takmičenja. Po nacionalnosti je Gruzijac, a po dolasku u Megu je bio jedini stranac u tom uzrastu koji je došao juniorsku ligu Srbije.

U Megu je došao iz Vita Tbilisija.

Mega Bemaks je u finalu juniorske Evrolige poražena od Pariza sa 65:58, a Megini klinci su posustali u tek poslednjoj četvrtini koju su izgbuili sa 24:12. Pariz je do finala sve protivnike pobeđivao dvocifrenom razlikom.

Mega tako nije uspela da uspe ono što su pre tri godine uspeli mladi košarkaši Crvene zvezde koji su osvojili juniorsku EL pobedom nad Realom iz Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: