Đoković: Ja igrao loše, on sjajno

Novak Đoković istakao je uslove za igru kao glavni faktor svoje znatno slabije igre u finalu Mastersa u Rimu u odnosu na polufinale.

Izvor: AK

Nedelja, 21.05.2017.

18:39

Đoković: Ja igrao loše, on sjajno
Foto: Getty images

Dan nakon što je savladao Huana Martina del Potra i Dominika Tima u roku od svega nekoliko sati, Đoković je bio nemoćan protiv Aleksandra Zvereva.

"On već ostavlja svoj pečat. Zasluženo je osvojio jedan od najvećih turnira. Igrao je sjajno, servirao je sjajno. S druge strane, nije imao mnogo problema sa mojom igrom. Igrao sam loše danas. Nisam mogao da nađem ritam", rekao je Đoković.

Zverev je već u prvom gemu napravio brejk prednosti i rutinski priveo prvi set kraju, a na sličan način je rešio i drugi.

"Uslovi su bili potpuno drugačiji u odnosu na juče, on nije igrao preko dana već tri, četiri dana. Bilo je mnogo vetra, lopta je bila brza i dosta odskakala. Juče nije bilo vetra, bilo je mnogo sporije, pa nisam mogao da pronađem ritam, pravu poziciju na terenu. On je navikao na to, ja sam napravio mnogo neiznuđenih grešaka. Loše sam počeo meč, izgubio servis, a to donosi dosta samopuzdanja tako dobrom serviseru. Praktično od početka ovo nije bio dobar meč za mene", dodao je Srbin.

Imao je samo jednom prednost na servis Zvereva, ali nije bio ni blizu brejk šanse.

"Kao što sam rekao, servirao je vrlo dobro. Nisam uspeo da pronađem ritam u svojim riternima. Mislim da je ubacio više od 70% prvog servisa i dobro pogađao mesta u servis polju. Kada bismo ušli u razmenu, samo bi iz prvog ili drugog udarca raspalio po loptici. Igrao je dosta dobro. Nije mi ostavljao vremena i oduzeo je nešto što sam juče dobro uradio sa Timom. To je ono što mi je uradio danas", zaključio je Đoković.

Đokovića nakon sedam dana pauze očekuje odbrana titule na Rolan Garosu, gde će nastupiti sa novim trenerom – Andreom Agasijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: