Đoković "samleo" Tima za finale Rima!

Novak Đoković dominantnom igrom u polufinalu plasirao se u meč za titulu Mastersa u Rimu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 20.05.2017.

19:30

Đoković
Foto: Getty images

Srpski teniser pregazio je Austrijanca Dominika Tima sa 6:1, 6:0 za tačno sat vremena igre.

Đoković je bukvalno "samleo" rivala u stilu koji ga je krasio prethodnih godina, a pobeda je još impresivnija zbog činjenice da je igrao nekoliko sati nakon pobede nad Huanom Martinom del Potrom.

Srbin je dominirao u svim aspektima igre, servirao je skoro bez greške, dok je riternirao skoro sa osnovne linije ne dozvolivši Austrijancu da uđe u ritam kojim je u petak "slomio" Rafaela Nadala u dva seta.

Đoković je posebno bio impresivan u prvom setu u kojem je za manje od 20 minuta poveo 5:0, u drugom je doživeo blagi pad intenziteta udaraca što Tim koristi i prvi put mu dostojno parira pa stiže i do dve brejk lopte, ali nakon što ih je propustio definitivno je položio "oružje".

U finalu Rima Đoković će u nedelju igrati sa nemačkim teniserom Aleksandrom Zverevom, 17. igračem sveta.

Biće to njihov prvi međusobni susret. Đoković je "odbranio" prošlogodišnje finale, pa će u nedelju imati šansu da smanji zaostatak za prvim teniserom sveta Endijem Marijem koji trenutno iznosi 3.515 bodova.

Tok meča:

Foto: Getty images
Đoković je bio siguran u uvodnom gemu, sa dva servis vinera je lako osvojio prvi gem u meču. Srbin je nastavio u istom rimu te sjajnim riternom režirao brejk već na prvom servisu Tima.

Srbin je odmah kapitalizovao taj brejk za 3:0, te nastavio u furioznom stilu da osvaja poene, zadržao visok nivo riterna i skoro na istin način kao u drugom, stigao do još jednog brejka u četvrtom gemu.

Tako je Đoković poveo 4:0 za svega 15 minuta igre, a onda dominantnim servisom stigao na gem od prvog seta, posle manje od 20 minuta igre.

Tek posle 25 minuta borbe Tim uspeva da sprovede u delo deo svoje zamisli za ovaj meč, ali uz dosta muke smanjuje na 5:1.

Ali ovaj gem Đoković kao da je samo iskoristio da se malo odmori, jer je usledio još jedan dominantan servis-gem za vođstvo meču sa 6:1.
Foto: Getty images
Đoković je nastavio da kontroliše ritam meča i na startu drugog seta, koji takođe otvara brejkom. Austraijanac je zaigrao agresivnije u narednom gemu, poslao je jednu loptu bekhendom čak 160 km/h, a potom natereo Đokovića i na grešku te poveo 30:0.

Bio je Tim na korak od tri brejk šanse, ali Đoković se izvlači pogodivši vrh mreže, nakon čega smečuje za 30:30. Vratio je Đoković kontrolu uprkos padu intenziteta udaraca, te uspeo da kapitalizuje brejk za 2:0 na startu drugog seta.

Tim je odlično počeo treći gem, sigurnim servisom je poveo 40:0, a onda je postao nestrpljiv. Zaigrao je nerezonski, što je Đoković sjajno iskoristio, te preokrenuo za novu brejk šansu.

Austrijanac prvi put na meču poentira iz drugog servisa pa spasava gem, ali samo na kratko, Đoković sjajnom defanzivom prisiljava rivala na dve greške za vođstvo od 3:0.
Foto: Getty images
Parirao je Tim dobro Đokoviću u nastavku meča, pa u četvrtom gemu drugog seta stiže do prve brejk šanse, tačnije dve. Međutim, Srbin je servirao sjajno u ključnim trenucima pa je spasao obe, te preokrenuo za 4:0.

Đoković je nastavio da igra u stilu po kojem je bio prepoznatljiv do prošlog leta, bukvalno je "gazio" rivala i novim duplim brejkom stigao na gem od finala turnira.

Nije Tima imao više ni šanse ni snage da parira Srbinu, Đoković je blistavu igru potvrdio još jednim dominantnim servis-gemom za konačnih 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

702 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: