Bogdan: Imali su odličnu sezonu, ali to je F4...

Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović rekao je posle pobede nad Real Madridom da mu trener Željko Obradović ukazuje veliko poverenje.

Izvor: M.LJ.

Subota, 20.05.2017.

16:52

Bogdan: Imali su odličnu sezonu, ali to je F4...

Bogdanović je igrao značajnu ulogu u polufinalnom duelu sa kraljevskim klubom, dodavao je i pogađao kada je trebalo, da Fenerbahče i pored odlične partije Ljulja i Kerola uđe u finale.

Reprezentativac Srbije je rekao da se tim za meč protiv Reala, prvoplasiranog u regularnom delu sezone dobro spremio.

"Predivna utakmica, odigrali smo vrhunski na obe strane terena. Bilo je i grešaka, pogotovo na kraju. I kada smo se odlepili na plus 16 morali smo da zadržimo tu prednost da bismo lakše ušli u završnicu. Oni su izvanredan tim, imali su izvanrednu sezonu, ali to je fajnal for", rekao je Bogdanović a prenosi Sport centar.

Nekadašnja zvezda u usponu Evrolige nije imao mnogo prostora "da diše" u napadu. Konstantna udvajanja i Tejlor uz Bogdanovića pokazali su koliko su ga ozbiljno shvatili u madridskom klubu. Žuto-crni su imali odgovor, ali im je pomogala i dubina sastava.

"Tako treniramo u poslednje vreme i mislim da je zobg toga. Igramo nekako mnogo brže i efikasnije otkako smo svi 'zdravi'. Možemo da koristimo veću rotaciju i onda nam to daje svežinu i brzinu igre. Napad smo igrali izvanredno. Očekivao sam da će da bude tako, bili su agresivni, bilo je tu i par faulova, ali to je završnica takmičenja", dodaje Bogdanović.

On je prokomentarisao kao pozitivnu i energiju koju dobija sa tribina, jer narodi u Srbiji i Turskoj slično doživljavaju i vole sport. Zbog toga je, objašnjava, uživanje igrati u Fenerbahčeu. Na kraju su i navijači dok je bio na liniji penala vikali "MVP, MVP".

"Ne znam stvarno šta da kažem, ne bavim se time, igrali smo izvanredno kao tim, rekao sam to i protiv Panatinaikosa kada sam bio najbolji. Da imamo dosta igrača u rotaciji koji mogu da iskoče u prvi plan i to je naša snaga"

Odnos sa trenerom Željkom Obradovićem je takođe jedna od komponenti zbog kojih je Bogdanovićeva igra napredovala.

"On mi uliva samopouzdanja i daje mi mnogo slobode i sigurno sam mnogo naučio od njega", naglašava Bogdanović. Prema njegovim rečima, neugodno je kada dva tima igraju potpuno timski, pa u finalu očekuje "lavovsku borbu".

Adut Olimpijakosa je iskustvo, ali ga je i Fenerbahče sticao u prethodne tri godine prolascima na F4 Evrolige svaki put.

"Iskreno, sećam se tog prvog fajnal fora u Madridu, bili smo odmah nervozni u startu, pa kako ćemo sa Realom, kako ćemo da otvorimo. Onda Berlin kad smo prošli u drugu fazu bili smo opet jako nervozni šta nas čeka u finalu. Sad mislim da smo stekli to iskustvo, ali opet se treba dobro oporaviti i odmoriti od ove utakmice i nova utakmica je u nedelju", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: