Crvena zvezda nastavlja tradiciju na Noći muzeja

Četrnaesta po redu Noć muzeja održaće se 20. maja širom Srbije, a, kao i uvek, učešće u ovoj manifestaciji uzeće i muzej FK Crvena zvezda.

Izvor:

Subota, 20.05.2017.

12:51

Crvena zvezda nastavlja tradiciju na Noći muzeja
crvenazvezdafk.com

Tema ovogodišnje Noći muzeja biće polufinale Kupa evropskih šampiona u kojem su se na proleće 1957. godine sastali Crvena zvezda i Fiorentina.

Ovo je prvo polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja u kojem je najtrofejniji srpski klub učestvovao, i to u svom debiju na evrosceni.

U crveno-belom muzeju biće izložene fotografije koje svedoče o ovom Zvezdinom uspehu, a izlozba će biti otvoren od 17:00 do 01:00.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Prva Noć muzeja, održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za deset godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: