Treneri: Ujednačene šanse za trofej Evrolige

CSKA, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Real Madrida imaju jednake šanse da osvoje trofej Evrolige na Fajnal-foru u Istanbulu, zaključak je trenera u najavi utakmica

Izvor: PT

Četvrtak, 18.05.2017.

21:15

Treneri: Ujednačene šanse za trofej Evrolige
Getty Images

Branilac titule prvaka Evrope CSKA i Olimpijakos od 17.30 otvaraju polufinalne duele Evrolige, dok dva i po sata kasnije igraju Fenerbahče i Real Madrid.

Srpski trener iz Fenerbahčea Željko Obradović želi korak napred u odnosu na prošlu godinu kako bi došao do svog devetog pehara Evrolige, baš u Istanbulu, gde je osvojio prvi sa Partizanom 1992.

"Iskusniji smo u odnosu na prethodne dve godine, posebno jer smo prošle igrali finale. Nema favorita i iznenadjenja, svako ima šansu. Real Madrid ima devet titula šampiona Evrope, CSKA sedam, a Olimpijakos tri", rekao je Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije u Istanbulu.

Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović želi da zaboravi poraz iz prošlog finala od CSKA posle produžetaka.

"Moramo da zaboravimo šta se dešavalo u prošlosti. Polufinale je specifično, na Fajnal-foru svi osećaju drugačiji osećaj. Moramo da budemo fokusirani i radimo stvari za koje smo se spremali cele sezone", rekao je srpski reprezentativac.

Trener Real Madrida Pablo Laso ističe da statistika i prethodni rezultati ne igraju važnu ulogu uoči završnice.
"Svaki Fajnal-for je priča za sebe. Izgubili smo četiri puta od Fenerbahčea u prethodnih pet mečeva, pa šta? To je statistika, koga zanima... Sutra je novi meč i razmišljam samo o njemu, nema favorita", navodi Laso.
Getty Images
Trener CSKA Dimitris Itudis naglasio je značaj polufinala protiv Olimpijakosa.

"Svi pričaju da igramo polufinale, a u suštiniski je kao finale. Posle maratonske sezone, mnogo povreda i prilagodavanja na novi sistem, sada je došao na red na završnicu. Drago nam je što imamo šansu da branimo trofej i imamo obavezu prema velikoj organizaciji CSKA da damo sve od sebe i stignemo do cilja", kazao je Itudis.

Moskovljani će protiv sebe imati tim iz Pireja koji je u prošlosti znao da im nanese bolne udarce na završnim turnirima Evrolige, poslednji put u polufinalu pre dve godine preokretom na krilima Vasilisa Spanulisa.

"Zaboravili smo tu utakmicu, sada su drugačiji uslovi. CSKA je šampion Evrope, mi se vraćamo na Fajnal-for posle godinu dana pauze i stvari su sa psihološke strane drugačije", zaključio je trener Olimpijakosa Janis Sfaropulos.

Opširan tekst o završnom turniru moežete pročitati u našoj temi, F4: Bogdan i Kalina napadaju Teov tron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: