Voriorsi sa +36 odbranili domaći teren

Košarkaši Golden Stejta poveli su 2-0 u finalu Zapadne konferencije ubedljivom pobedom nad San Antoniom, rezultatom 136:100.

Izvor: ÐN

Sreda, 17.05.2017.

08:09

Voriorsi sa +36 odbranili domaći teren
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Voriorsi su, za razliku od prvog susreta kada su nadoknadili -25, potpuno dominirali u ‘Orakl areni’ i iskoristili prednost domaćeg terena protiv oslabljenog rivala.

U redovima Sparsa nije bilo Kavaja Lenarda koji je obnovio povredu skočnog zgloba na otvaranju seriju, kao ni Tonija Parkera koji je ranije završio sezonu.

S druge strane, Andre Igudala je na listi povređenih, a Zaza Pačulija je presedeo čitavo drugo poluvreme zbog bola u peti.

Izabranici Stiva Kera, koji ni ovoga puta nije bio na klupi, prelomili su duel već na samom početku i potom samo povećavali razliku. Nekoliko minuta posle podbacivanja stigli su do dvocifrene razlike, a na kraju prve četvrtine imali 17 poena viška – 33:16.

U 19. minutu je vođstvo iznosilo 25, a Stef Kari i društvo nisu ni u jednom trenutku spustali nogu sa papučice gasa. Tada je bilo jasno da će u Teksas otputovati sa prednošču od 2-0 u pobedama, pa je trener ‘Mamuza’ Greg Popović odlučio da odmara nosioce igre.
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images
Otišli su Voriorsi i na +41 u finišu, pre nego što je San Antonio koliko-toliko ublažio poraz.

Spomenuti Kari bio je najefikasniji sa 29 poena (6-9 za tri), uz po 7 skokova i asistencija, kao i 3 ukradene lopte. On je tokom noći preskoćio nekadašnjeg pleja Los Anđeles Lejkersa Dereka Fišera na šestom mestu večne liste igrača po broju ubačenih trojki u plej-ofu.

Odlično ga je pratio Patrik Mekou koji je duel završio sa 18 poena (3-4 za tri), Kevin Durent je dodao dva manje, a Drejmond Grin je uz 13 poena imao 9 skokova i 6 asistencija. Dvocifreni su još bili Šon Livingston sa 11 poena, jednim više od Ijana Klarka.

Džonatan Simons je sa 22 poena (rekord karijere u plej-ofu) predvodio San Antonio, dok je nekadašnji igrač Partizana Davis Bertans za 17 minuta postigao 13 poena (3-3 za tri, 1-1 za dva, 2-2 slobodna bacanja).

Treći meč finala Zapada na programu je u noći između subote i nedelje, od 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: