Nikolić: Zvanično – nisam kažnjen

Trener Partizana Marko Nikolić kaže da zvanično nije kažnjen pa se za utakmicu sa Radničkim sprema kao da će voditi tim sa klupe u Nišu.

Izvor: AK

Utorak, 16.05.2017.

11:37

Nikolić: Zvanično – nisam kažnjen
Foto: StarSport

Crno-beli su saopštili u ponedeljak da je njihov trener suspendovan na jednu utakmicu zbog isključenja protiv Voždovca u prošlom kolu.

Partizan u sredu gostuje Radničkom (19h) u pretposlednjem kolu Superlige, u meču koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za titulu šampiona Srbije.

"U izvanrednoj smo rezultatskoj seriji, moram to da ponovim, ali nas ona nije dovela do trofeja. Igrači su navikli da igraju pod pritiskom, pokazali su stabilnost i kvalitet igre, imam veliko poverenje u njih. Nemam dilemu da će isti odnos i količinu želje pokazati u Nišu. Idemo na pobedu, Partizan ne zna da igra na nerešeno, posebno u Srbiji, što govori naš niz", rekao je Nikolić. Nikolić se sprema da vodi tim na Čairu, ali i za drugu varijantu.

"Odluku nisam dobio, zvanično nisam kažnjen. Spremam se kao da ću da vodim utakmicu, ali i za drugu opciju. To neće ništa poremetiti u pripremi meča. Nije potrebno da dajem posebne instrukcije saradnicima, pripremamo se već nekoliko dana, Radoje Smiljanić vodiće meč u slučaju da ne budam mogao ja i sve gledamo istim očima", kaže trener Partizana.

Radnički u meč ulazi u odličnoj formi, neporažen je u poslednja četiri kola, ali je Partizan slavio u Nišu 1. aprila sa 2:0.

"Idemo uslovno u goste, kažem zbog toga jer Partizan ima mnogo navijača na jugu Srbije. Radnički je dobar tim, dobro vođen od trenera Rastavca, možda i najiskuniji u ligi. Znaju da budu neprijatni, ali smo znali da se izborimo sa njima. Vidim da su veoma motivisani, takvi i treba da budu, ali niko ne sme više da želi pobedu od Partizana", kaže Nikolić.

Prethodnih dana je vladala velika tenzija nakon serije optužbi Partizana i Zvezde, u centru pažnje je bilo i delegiranje sudija, a u Nišu će pravdu da deli Zoran Široki.

"Nisam se bavio time do sada, bave se mediji, kao i naša publika kojoj je stalo do pobede. Imamo kvalitet igre, zbog toga traje serija, stvaramo mnogo šansi, a protivnik nama samo dve situacije pred golom, to čak nisu ni šanse. Ako ostanemo takvi ne sumnjam u krajnji ishod na kraju šampionata. Što bi rekli "Ja tu ništa ne bih menjao", poručio je trener crno-belih.

Partizan je slao dopis UEFA da pošalje svog predstavnika na meč u Nišu kako bi osigurao regularne uslove na utakmici.

"Mora da bude normalna utakmica, ako nam je svima ostalo još malo pameti, poštenja i zdravog razuma. Sve osim toga bilo bi katastrofalno i obesmislilo bi stanje na tabeli, da bio Partizan prvi ili naš večiti rival", zaključio je Nikolić.

Utakmica 36. kola Superlige između Radničkog i Partizana igra se u sredu od 19 sati u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: