Miloš Teodosić – bogomdan talenat

U petak počinje Fajnal-for Evrolige, a među brojnim košarkaškim zvezdama jedna od najvećih biće plejmejker CSKA Miloš Teodosić.

Izvor: AK

Utorak, 16.05.2017.

09:58

Miloš Teodosić – bogomdan talenat
Foto: Getty images

Treći strelac i asistencit u istoriji Evrolige ove sezone prosečno beleži 16 poena po utakmici, a do sada je zabeležio čak 119 asistencija.

Ouči polufinala sa Olimpijakosom Teodosić je za Evroligu pričao o svojim sposobnostima, a komentarisali su ga još trener CSKA Dimitris Itudis te saigrači Kajl Hajns i Nando de Kolo.

"Bio sam blagosloven da radim sa sjajnim igračima tokom karijere, Miloš pripada toj grupi. Oni imaju neverovatan osećaj za igru, to je urođen talenat", kaže trener CSKA Dimitris Itudis.

Teodosić ima 30 godina, a u poslednje dve godine se nalazi u najboljoj formi u životu.

"Istina je da je to nešto s čim se rodiš, ali imao sam dva, tri trenera koji su mi mnogo pomogli. Kada sam bio mlad nikad mi nisu dali da gledam protivnike u oči kada dodajem, uvek sam morao da gledam u stranu. Tako sam sticao osećaj gde su mi saigrači i bolje sam "čitao" igru. Većinu vremena znam gde ću da dodam, ali za zaista dobre asistencije moraš imati malo i sreće. Da lopta prođe tamo gde želiš, igrač podigne ruke na vreme", kaže Teodosić.

Njegove asistencije i dalje zadivljuju ljubitelje košarke, a često nije lako ni njegovim saigračima sa procene odakle će stići njegova lopta. "Uvek se trudim da mi ruke budu spremne jer ne znam kada će lopta doći, odakle, pod kojim uglom, da li kroz nečije noge. Iako se trudim da ga pratim i dalje se iznenadim nekim pasom, mnogo puta me na trenigu lopta pogodi u lice", kaže Teodosićev saigrač Kajl Hajns.

Međutim, igrač s kojim se Teodosić najbolje slaže na terenu je francuski bek Nando de Kolo s kojim čini verovatno najbolji bekovski tandem u Evropi.

"Nando je sjajan čovek, što mi je mnogo bitno. Znam da pored sebe imam osobu kojoj mogu da kažem svoje tajne ili slične stvari. Mislim da smo dostigli nivo kada ne moramo da pričamo već se razumemo samo pogledom, da li ćemo da šutiramo ili dodamo loptu. Neverovatno je imati takav nivo razumevanja koji mi imamo", ističe Teodosić.

Francuz je bio MVP Evrolige prošle sezone, ali kada se pominje nosilac igre CSKA, niko ne razdvaja De Koloa i Teodosića.

"Mislim da je on najbolji igrač u Evropi, možda i u svetu. Nema mnogo igrača koji mogu da pošalju loptu pored dvojice trojice odbrambenih igrača. Kada znaš kako da igraš s njim, on ti olakša igru. Talentovan je, zna kako se to radi", istakao je De Kolo.

F4 Evrolige na programu je sledećeg petka, CSKA i Olimpijakos igraju od 17:30, a Fener i Real od 20:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: