Iliev: Igrači su prošli golgotu

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev veruje da će fudbaleri tog kluba osvojiti prvenstvo Srbije, ali da im je za to potreban mir uoči završnice Superlige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

16:05

Iliev: Igrači su prošli golgotu
Foto: StarSport

Partizan dva kola pre kraja Super lige Srbije zauzima prvo mesto sa 52 boda, tri više od Crvene zvezde.

Crno-bele u sredu očekuje utakmica 36. kola Super lige Srbije protiv Radničkog u Nišu. Iliev je rekao da je uveren da će "gotovo 80 odsto" navijača na stadionu Čair bodriti igrače Partizana.

"Verujem da će biti tako, da će osvojiti prvenstvo, ali prvo moramo da skočimo, pa da kažemo "hop". Igračima treba dati mir i podršku. Oni žive za ovo i ne sumnjam da će dati poslednji atom snage da osvoje titulu, jer znaju koliko su se borili i kakvu su golgotu prošli. Ne sumnjam u njih, niti bilo ko u klubu sumnja u njih. Pokazali su da zaslužuju da nose sveti dres Partizana", rekao je Iliev za klupsku televiziju.

Klub iz Humske na poslednje dve utakmice, od kada je pretekao Crvenu zvezdu na tabeli Super lige Srbije, ima veliku podršku navijača, a Iliev je ocenio da je to zato što su ljudi "prepoznali istinu i situaciju u kojoj se klub nalazi".

"Sigurno je da nam mnogo znači. Moram da napomenem da su oni prepoznali istinu i situaciju u kojoj se klub nalazi. Sama utakmica s Vojvodinom je bila spektakularna, 22.000 gledalaca... Svi u klubu smo ponosni na to. Usledila je utakmica protiv Voždovca, a publike nije bilo na stadionu. Bilo je ;nesvakidašnje navijanje, postavljamo standarde, menjamo neke ustaljene principe. To zajedništvo igrača s publikom posle utakmice je bilo predivno", rekao je Iliev.

"Oseća se to nešto sto u prethodnih godinu i po, dve nismo imali. Oseća se ta neka energija, zajedništvo, koje prelezi sa terena, preko tribina, generalno kroz sam grad, to zajedništvo. To me raduje. Za to smo se borili i to je najveća pobeda Partizana", dodao je direktor Partizana.

Utakmica između Radničkog iz Niša i Partizana igraće se u sredu od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: