Zvezda: UEFA da raščisti Partizanov mulj

Čelnici Crvene zvezde podržali su inicijativu najvećeg rivala Partizana da na utakmici crno-belih sa Radničkim u Nišu prisustvuje delegat UEFA.

AKIzvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Crno-beli su poslali takvu molbu u Nion posle serije optužbi dve strane o nameštanjima utakmica u borbi za titulu šampiona Srbije.

Partizan ima tri boda više od Zvezde dva kola pre kraja Superlige, a crno-beli do titule mogu samo ako budu imali više bodova od najvećeg rivala.

Saopštenje zvezde prenosimo u celosti:

Povezane vesti:
* Partizanu sudi Široki, Zvezde Danilo Grujić
* Partizan traži pomoć UEFA: Dođite u Niš
* Leonardo: Nigde nije ovako teško
* Milić: Čudna situacija, zaslužili smo titulu
* Partizan: Što ne pišete o katastrofi u derbijima?
* Saopštenje Zvezde: Lopovluk Partizana se nastavlja

Videli smo inicijativu FK Partizan koji je tražio od UEFA da se umeša u srpsko takmičenje. Apsolutno je podržavamo i drago nam je da su se gospoda iz Humske dozvala pameti.

Odavno je trebalo to da učine, a pre svega da se konačno ustanovi da li im pripadaju titule iz 1986. i 1987. godine koje za UEFA nisu legitimne, a oni su ih iako su nameštali u domaćem prvenstvu dobili preko nekog Suda udruženog rada koji ni FIFA ni UEFA ne priznaju. Tada su Crvena zvezda i Vardar kao šampioni odlukom FSJ i UEFA igrali u Kupu šampiona, a Partizan je naknadno oteo te titule. Treba čuti stav UEFA po tom pitanju.

Takođe, treba čuti stav UEFA o šest titula Partizana u nizu za vreme Tomislava Karadžića. Mnogi njihovi bivši igrači, funkcioneri i treneri su svedočili koliko su tada nameštali. Pa čak i legenda svetskog fudbala Lotar Mateus. Kada već UEFA dolazi trebalo bi čuti šta misli o tome.

Ili možda o tome što im igraju igrači bez lekarskog pregleda bez ikakavih posledica. UEFA sigurno ima šta da kaže na tu temu. Naravno, nezobilazna stavka su i četiri kladioničarska "prelaza" u poslednjih mesec dana. Sigurno i tu ima materijala za UEFA.

A, današnje delegiranje sudija najbolje pokazuje da je neophodno da se UEFA umeša. Po medijima dižu prašinu ko će im suditi, a onda "dobiju" partizanovca Širokog, a Zvezdi pošalju čoveka koji se slika u dresu Partizana - Danila Grujića.

U svakom slučaju bićemo zahvalni UEFA ako se odazove ovom pozivu i uključi se u čišćenje mulja koji je Partizan pravi decenijama unazad.

strana 1 od 4 idi na stranu